Burek u kućnoj radinosti može biti ukusniji nego onaj iz pekare, a i brzo gotov. Nisu vam potrebne neke posebne kulinarske veštine da ga napravite, već samo malo vremena. Možete da ga nosite na posao, a super je predlog i za doručak ili večeru uz čašu jogurta. Donosimo vam najlakši recept za burek sa mesom.
- Sastojci:
- 500 g gotovih kora
- 500 g mlevenog mesa (junećeg)
- 2 crna luka
- ulje
Priprema:
Na ulju prodinstajte seckani crni luk. Dodajte meso i sve dobro promešajte i nastavite da dinstate. Pred kraj posolite i pobiberite. Tepsiju premažite uljem i posložite kore da vire van iz posude. Na sredinu stavite još jednu zgužvanu koru, pa sipajte nadev. Na meso stavite jednu ili dve zgužvane kore, pa opet nadev i ponavljajte dok ne potrošite sastojke. Na kraju preklopite burek s prve četiri kore koje ste stavili na dno tepsije. Premažite uljem i pecite na 200°C oko pola sata.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Novi MONDO podkast “Keš ekspert”: Poznata glumica otkriva kako da planirate svoje finansije!
Plazma od Srca sa ukusom oraha: Čuven keks sa posnim sastojcima
Grčki paprikaš sa zelenom boranijom
Pileća salata sa orasima i suvim šljivama
Slavska salata sa piletinom, šampinjonima i šargarepom