Burek u kućnoj radinosti može biti ukusniji nego onaj iz pekare, a i brzo gotov. Nisu vam potrebne neke posebne kulinarske veštine da ga napravite, već samo malo vremena. Možete da ga nosite na posao, a super je predlog i za doručak ili večeru uz čašu jogurta. Donosimo vam najlakši recept za burek sa mesom.
- Sastojci:
- 500 g gotovih kora
- 500 g mlevenog mesa (junećeg)
- 2 crna luka
- ulje
Priprema:
Na ulju prodinstajte seckani crni luk. Dodajte meso i sve dobro promešajte i nastavite da dinstate. Pred kraj posolite i pobiberite. Tepsiju premažite uljem i posložite kore da vire van iz posude. Na sredinu stavite još jednu zgužvanu koru, pa sipajte nadev. Na meso stavite jednu ili dve zgužvane kore, pa opet nadev i ponavljajte dok ne potrošite sastojke. Na kraju preklopite burek s prve četiri kore koje ste stavili na dno tepsije. Premažite uljem i pecite na 200°C oko pola sata.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem