Na društvenoj mreži TikTok je postao viralan recept za aromatični hleb sa belim lukom, koji je za kratko vreme videlo skoro 200 miliona ljudi. Ovaj recept za hleb je toliko jednostavan, da će vam uspeti i ako ste početnik. Nema mešenja testa, niti čekanja da naraste, a kombinacija belog i crnog luka, meda i začina je prosto savršena. Ovako pripremljen hleb možete da služite u svim prilikama. 

  • Sastojci: 
  • 2 glavice belog luka 
  • 1 hleb 
  • 3 crna luka (šalot) 
  • maslinovo ulje 
  • 125 g putera
  • 2 kašike mise
  • 1/2 kašike tucane paprike 
  • 100 g tvrdog sira 
  • 1 veza peršuna
  • 1-2 kašike meda

Priprema:
Glavicama belog vrha isecite vrh. Na aluminijumsku foliju poređajte sve vrste luka, pa prelijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite. Lepo umotajte. Pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta. Zatim u posudi pomešajte puter (sobne temperature), misu, tucanu papriku i istisnite pečeni luk. Dobro sjedinite. Hleb isecite na pola po dužini, pa premažite obe polovine dobijenom smesom i pospite rendanim sirom. Vratite u rernu na još 10 minuta. Prelijte medom i pospite seckanim peršunom. 

BONUS VIDEO: 

Instagram/foodiies_lifee Kako se pravi hleb sa belim lukom

Izvor: Stvar ukusa