Srbi obožavaju pitu krompiršu, a ona se najčešće sprema za vreme posta. Ako volite da je jedete, a volite i da eksperimentišete sa hranom, mi vam predlažemo preukusnu krompirušupo ruskom receptu. Oni umesto kora koriste tortilju, a nadev je od pire krompira, paprike i krastavca. Kada jednom probate nećete moći da prestanete da jedete, a umesto da palite rernu, brzinski ispržite pitice u tiganju. 

  • Sastojci: 
  • nekoliko tortillja 
  • 1 kg krompira
  • 3 lovorova lista
  • 1 veza mirođije   
  • 1 crni lik 
  • 2 manje paprike
  • 2 kisela krastavca 
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike 

Priprema: 
Krompir oljuštite i stavite da se kuva sa lovorovim lišćem. Za to vreme u tiganju, na malo ulja, propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte sitno seckanu papriku. Kuvani krompir procedite, pa ispasirajte, a onda dodajte proprženi luk i papriku, kao i seckanu mirođiju. Zatim dodajte rendani krastavac, posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Sve dobro sjednite. Premažite tortilju dobijenom smesom i urolajte. Isecite komade i ispržite ih. Tako radite dok ne utrošite sve. 

BONUS VIDEO: 

Instagram/cooking_with_larisa Brze pitice sa sirom

Izvor: Stvar ukusa