Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJLAKŠI RECEPT ZA DOMAĆI HLEB: Zaboravite na pekaru, sada svi mogu da ga naprave kod kuće (VIDEO)

Ako nikada niste pravili hleb, ovo je pravi recept da isprobavanje, jer sigurno uspeva.

 Najbolji recept za domaći hleb Izvor: Printscreen/YT/Liza's delicious recipes

Više ne morate da se budite rano ujutru i da idete po vruć hleb u pekaru, sada možete i sami da ga napravite kod kuće. Recept je jednostavan, nema mešenja testa, pa uspeva i početnicima u kuhinji. Ovako pripremljen hleb će oduševiti sve ukućane, jer ne samo da ima hrskavu koricu, već je i unutrašnjost mekana, a sve zahvaljujući načinu na koji se peče. Prvo se peče poklopljen, pod parom, kako bi omekšao, a onda se poklopac skida da bi hleb dobio zlatnu boju i koru koja krcka u ustima. Uživajte! 

  • Sastojci:
  • 370 ml tople vode 
  • 10 g suvog kvasca 
  • 500 g brašna 
  • 1 kašičica soli

Priprema: 

U posudi pomešajte toplu vodu i kvasac, pa dobro razmutite. Ostavite 10 minuta da se aktivira, pa dodajte prosejano brašno i so. Špatulom dobro sjedinite sastojke, pa pokrijte krpom i ostavite 2 sata na toplom da nadođe. Krpu poprskajte vodom. Testo izvadite na pobrašnjenu površinu, malo pritisnite rukama, pa oblikujte loptu. Opet pokrijte i ostavite da odstoji pola sata. Stavite hleb u šerpu i zasecite u obliku krsta po površini. Poklopite i pecite na 220°C oko pola sata u zagrejanoj rerni. Zatim skinite poklopac i pecite još 15-20 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:26
Kako se pravi hleb sa belim lukom
Izvor: Instagram/foodiies_lifee
Izvor: Instagram/foodiies_lifee

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti