Nema ništa lepše od mirisa domaćeg hlebaujutru, pa kada onako vrućeg krenete da ga lomite rukama i mažete kajmak, a preko stavite sečeni paradajz. Mnogi izbegavaju da ga pripremaju jer misle da je mešenje testa komplikovano,ali domaći hleb ne može ni da se poredi sa kupovnim. U nastavku teksta pročitajte kako da napravite jedan od najboljih, a ako ispratite sve korake, garantovano će vam uspeti. 

  • Sastojci: 
  • 1 kg brašna 
  • 700 ml vode 
  • 1 pakovanje suvog kvasca 
  • 2 kašičice soli

Priprema: 
U posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte kvasac i postepeno sipajte vodu. Umesite testo, pa stavite u posudu i pokrijte providnom folijom. Ostavite na toplom da nadođe nekih 20 minuta. Zatim ga kratko premesite, pa ostavite još 20 minuta da nadođe. Podelite na 3 jednaka dela i oblikujte lopte. Stavite 2 dela testa na pleh obložen pek papirom (sa razmakom), pa malo spljoštite rukom. Pokrijte providnom folijom i ostavite još 10 minuta da nadođe. Premažite vodom, pa oblikujte rukama (pogledaj video). Pokrijte drugim plehom i pecite u zagrejanoj rerni na 220°C. Posle 10 minuta skinite jedan pleh i nastavite da pečete dok ne dobije zlatnu koricu. Izvadite i pokrijte, pa ostavite da odmori 5 minuta. Tako ispecite i treći deo testa. 

Izvor: Stvar ukusa