Priprema domaćeg hleba je nekada zahtevala vešte ruke domaćica, ali danas postoji puno recepata koji su zaista jednostavni. Ako volite aromatičan i mekan hleb, onda obavezno isprobajte i ovaj recept koji je hit na društvenoj mreži Instagram. Brzo je postao viralan, a voda na usta vam kreće samo pri pogledu na sliku. Testo se lako mesi, a mirisan puter pun paste od belog luka daje poseban šmek. Uživajte!
- Sastojci:
- Za pastu od brašna:
- 4 kašike brašna
- 120 ml sojinog mleka
- 60 ml vode
- Za testo:
- 720 g brašna
- 100 g braon šećera
- 4 kašičice suvog kvasca
- 1 kašičica soli
- 360 ml sojinog mleka
- 140 g margarina
- Za nadev:
- 125 g margarina
- 2 glavice belog luka
- 1 veza peršuna
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, sojino mleko i vodu i dobro sjedinite. U drugoj posudi pomešajte brašno, šećer, kvasac i so. Dodajte toplo sojino mleko, pastu od brašna i puter sobne temeprature. Umesite mekano testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite pola sata da nadođe. Isecite vrh glavice belog luka, pa stavite na pleh. Tako uradite i sa drugom, pa pecite 10 minuta na 200°C. Istisnite pastu od belog luka u neku posudu i dodajte margarina sobne temeprature i seckani peršun. Dobro sjedinite. Razvucite testo, pa premažite nadevom od belog luka i pospite rendanim sirom, začinima po želji i posolite. Isecite na kocke, a onda dodajte ređajte po 3 kocke jednu na drugu i stavljajte u posudu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-30 minuta. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem