Pite spadaju u jednostavna jela koja sa lakoćom naučite da pravite. Nadevi mogu biti različiti, sve zavisi od toga šta volite, a takođe možete da koristite kupovne kore, domaće kore, lisnato testo, pa čak i da napravite bez kora koja je poznata kao izlivena pita. Danas vam donosimo grčki recept za sjajnu izlivenu pitu sa tikvicama koja se pravi brzinski i koju će svi voleti.
- Sastojci:
- 3 tikvice
- 1 šolja grčkog jogurta
- 4 jajeta
- 1 crni luk
- 1 kašika sušene nane
- malo sveže mirođije
- 300 g brašna
- 3 ravne kašičice praška za pecivo
- 300 g feta sira
- 1 šolja maslinovog ulja
- susam
Priprema:
Tikvice izrendajte, stavite u posudu i posolite. Ostavite da odstoje nekih 15 minuta, pa dobro procedite. U drugoj posudi pomešajte jogurt, jaja i maslinovo ulje, pa dobro sjednite. Dodajte proceđene tikvice, pa začinite nanom i seckanom mirođijom. Promešajte i dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, a onda dodajte i izmrvljenu fetu. Sve dobro promešajte i dobijenu smesu sipajte u tepsiju koju ste premazali uljem. Pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45-60 minuta. Ostavite da odstoji oko 20 minuta pre sečenja.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem