Carska pita je nezaobilazna na svečanoj trpezi, ali možete je jesti i za doručak ili večeru. Izgledom dosta podseća na projaru, a u nju možete da dodajte sastojke po želji. Naš predlog je raznovrsno povrće, kao i šunka i sir. Carska pita je zasitna, a ako je napravite u kalupu za mafine biće i dekorativna.
- Sastojci:
- 4 jajeta
- 100 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 200 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 150 g tvrdog sira
- 150 g praške šunke
- 4-5 kisela krastavca
- 2-3 pečene paprike
- 1 tikvica
Priprema:
Penasto umutite jaja, pa sipajte jogurt i ulje. Promešajte, pa dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i so. Sjedinite mikeserom, pa u dobijenu smesu dodajte sitno secaknu šunku, kisele krastavce, rendani sir, kao i seckanu papriku.Tikvicu izrendajte, posolite i ostavite da odstoji 10 minuta. Dobro ocedite i dodajte u smesu. Lepo promešajte, pa sipajte u kalup za mafine koji ste nauljili. Pecite na 200°C oko 15-20 minuta. Pitu možete da napravite i standradno, samo je izlijte u tepsiju koju ste nauljili.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus