Carska pita je nezaobilazna na svečanoj trpezi, ali možete je jesti i za doručak ili večeru. Izgledom dosta podseća na projaru, a u nju možete da dodajte sastojke po želji. Naš predlog je raznovrsno povrće, kao i šunka i sir. Carska pita je zasitna, a ako je napravite u kalupu za mafine biće i dekorativna. 

  • Sastojci:
  • 4 jajeta 
  • 100 ml jogurta 
  • 100 ml ulja 
  • 200 g brašna 
  • 1 kesica praška za pecivo 
  • 150 g tvrdog sira 
  • 150 g praške šunke
  • 4-5 kisela krastavca 
  • 2-3 pečene paprike 
  • 1 tikvica 

Priprema: 
Penasto umutite jaja, pa sipajte jogurt i ulje. Promešajte, pa dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i so. Sjedinite mikeserom, pa u dobijenu smesu dodajte sitno secaknu šunku, kisele krastavce, rendani sir, kao i seckanu papriku.Tikvicu izrendajte, posolite i ostavite da odstoji 10 minuta. Dobro ocedite i dodajte u smesu. Lepo promešajte, pa sipajte u kalup za mafine koji ste nauljili. Pecite na 200°C oko 15-20 minuta. Pitu možete da napravite i standradno, samo je izlijte u tepsiju koju ste nauljili. 

BONUS VIDEO: 

Mafini sa bananama i kikiriki puterom Instagram/Healthy Food Addiction

Izvor: Stvar ukusa