Carska pita je nezaobilazna na svečanoj trpezi, ali možete je jesti i za doručak ili večeru. Izgledom dosta podseća na projaru, a u nju možete da dodajte sastojke po želji. Naš predlog je raznovrsno povrće, kao i šunka i sir. Carska pita je zasitna, a ako je napravite u kalupu za mafine biće i dekorativna.
- Sastojci:
- 4 jajeta
- 100 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 200 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 150 g tvrdog sira
- 150 g praške šunke
- 4-5 kisela krastavca
- 2-3 pečene paprike
- 1 tikvica
Priprema:
Penasto umutite jaja, pa sipajte jogurt i ulje. Promešajte, pa dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i so. Sjedinite mikeserom, pa u dobijenu smesu dodajte sitno secaknu šunku, kisele krastavce, rendani sir, kao i seckanu papriku.Tikvicu izrendajte, posolite i ostavite da odstoji 10 minuta. Dobro ocedite i dodajte u smesu. Lepo promešajte, pa sipajte u kalup za mafine koji ste nauljili. Pecite na 200°C oko 15-20 minuta. Pitu možete da napravite i standradno, samo je izlijte u tepsiju koju ste nauljili.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem