Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PRAVI POSNA CARSKA PITA: Mekano testo puno povrća - nestaće za 5 minuta

Posna carska pita je uvek dobar predlog za doručak ili večeru.

 Posna carska pita Izvor: Shutterstock

Pite uglavnom nisu komplikovane za spremanje, pogotovo kada se sastojci samo pomešaju i izliju tepsiju. Skoro svi ih vole, bilo da ih pravite sa sirom, mesom, spanaćem ili nekim drugim povrćem, uglavnom nestanu sa stola u rekordnom roku. Jedna od najpoznatijih je carska pita, a kako je u toku Uskršnji post u nastavku teksta pročitajte recept kako da napravite posnu verziju koja je jednako ukusna kao i mrsna. 

  • Sastojci:
  • 150 g biljnog sira
  • 100 ml ulja 
  • 100 g brašna
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 crvena kisela paprika
  • 3-4 kisela krastavca 
  • 1 paprika 
  • 100 g zelenih maslina
  • 100 ml kisele vode

Priprema:
U posudi pomešajte obe vrste brašna i prašak za pecivo, a zatim sipajte ulje i kiselu vodu. Sjedinite sastojke, pa dodajte rendani sir i sitno seckane krastavce, kiselu i običnu papriku i masline. Promešajte, pa sipajte u tepsiju koju ste premazali margarinom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti