Pite uglavnom nisu komplikovane za spremanje, pogotovo kada se sastojci samo pomešaju i izliju tepsiju. Skoro svi ih vole, bilo da ih pravite sa sirom, mesom, spanaćem ili nekim drugim povrćem, uglavnom nestanu sa stola u rekordnom roku. Jedna od najpoznatijih je carska pita, a kako je u toku Uskršnji post u nastavku teksta pročitajte recept kako da napravite posnu verziju koja je jednako ukusna kao i mrsna.
- Sastojci:
- 150 g biljnog sira
- 100 ml ulja
- 100 g brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 crvena kisela paprika
- 3-4 kisela krastavca
- 1 paprika
- 100 g zelenih maslina
- 100 ml kisele vode
Priprema:
U posudi pomešajte obe vrste brašna i prašak za pecivo, a zatim sipajte ulje i kiselu vodu. Sjedinite sastojke, pa dodajte rendani sir i sitno seckane krastavce, kiselu i običnu papriku i masline. Promešajte, pa sipajte u tepsiju koju ste premazali margarinom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Recept za jednostavnu pitu od heljde
Zapečena pasta sa piletinom, raskošan ručak za štedljive domaćice
Pita sa plavim patlidžanom po receptu italijanskih mama