Bliži se Sveti Jovan i vreme je da osmislite jelovnik. Kako ove godine slava pada u petak, trpeza treba da bude posna, a mi vam predlažemo da spremite predjelo koje svi vole. U pitanju je posna carska pita za koju su potrebni krastavci, paprika, masline, kao i posni feta sir. Izuzetno je ukusna, a pravi se tako što se pripremljeni sastojci pomešaju u posudi i izliju u pleh. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 300 g brašna
  • 300 g kukuruznog brašna
  • 300 ml kisele vode
  • 200 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 kisela krastavca
  • 2 crvene kisele paprike
  • nekoliko maslina
  • 1 šargarepa
  • 150 g posnog feta sira

Priprema:
U posudi pomešajte obe vrste brašna sa praškom za pecivo i kašičicom soli. Zatim sipajte kiselu vodu i ulje i sve dobro sjedinite. Kisele krastavce i papriku sitno iseckajte, kao i masline, a šargarepu izrendajte, pa dodajte u smesu. Dodajte mrvljenu fetu i lepo promešajte. Sipajte u pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE