Bliži se Sveti Jovan i vreme je da osmislite jelovnik. Kako ove godine slava pada u petak, trpeza treba da bude posna, a mi vam predlažemo da spremite predjelo koje svi vole. U pitanju je posna carska pita za koju su potrebni krastavci, paprika, masline, kao i posni feta sir. Izuzetno je ukusna, a pravi se tako što se pripremljeni sastojci pomešaju u posudi i izliju u pleh. Uživajte!
- Sastojci:
- 300 g brašna
- 300 g kukuruznog brašna
- 300 ml kisele vode
- 200 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 kisela krastavca
- 2 crvene kisele paprike
- nekoliko maslina
- 1 šargarepa
- 150 g posnog feta sira
Priprema:
U posudi pomešajte obe vrste brašna sa praškom za pecivo i kašičicom soli. Zatim sipajte kiselu vodu i ulje i sve dobro sjedinite. Kisele krastavce i papriku sitno iseckajte, kao i masline, a šargarepu izrendajte, pa dodajte u smesu. Dodajte mrvljenu fetu i lepo promešajte. Sipajte u pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus