U toku posta možete da jedete raznoliku hranu, jer danas postoji toliko recepata koje možete da pripremite. Skoro svaka mrsna namirnica ima svoju posnu verziju, pa je kuvanje dosta olakšano. Ako volite pasulj mi vam predlažemo da probate i sočivo, a još kada ga pomešate sa spanaćem i povrće ukus će biti još bolji. Ovo je odličan predlog za porodični ručak, a možete da poslužite sa posnom pogačom.

  • Sastojci:
  • 160 g sočiva 
  • 350 ml bujona od povrća
  • 150 g spanać
  • malo peršuna 
  • 350 ml sojinog mleka
  • Još:
  • 3 kašike ulja 
  • 1 crni luk 
  • 4-5 čenova belog luka 
  • 1 kašika mlevenog đumbira 
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 1,5 kašičica mlevenog korijandera
  • 1 paradajz
  • 1/2 šolje vode - dodajte samo ako je potrebno 
  • 1/2 kašike sok od limuna 

Priprema:
Sipajte sočivo u šerpu i prelijte vodom, prospite i ponovite postupak još par puta. Zatim ponovo u šerpu sipajte vodu i ostavite nekih 10-12 sati ili preko noći. Nakon toga procedite sočivo i sipajte bujon (kocku supe pomešajte sa 350 ml vrele vode). Poklopite i kuvajte dok ne krene da vri, pa smanjite temepraturu i kuvajte dok ne omekša. Spanać operite, pa ga stavite u blender zajedno sa peršunom i mlekom i dobro izblendirajte. U dubljem tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne omekša, a zatim dodajte mleveni beli. Posle minuta posolite, pobiberite, pa dodajte kim, korijander i đumbir. Promešajte i dodajte seckani paradajz. Krčkajte nekih 10 minuta dok ne omekša, pa dodaje sočivo. Kuvajte dok ne krene da vri, povremeno promešajte, pa posle 2 minuta dodajte spanać. Kada krene da ključa sipajte sok od limuna i promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE