Domaća pogača je odlično rešenje za vikend doručak ili večeru, a super i to što ne morate da idete do radnje jer sve sastojke imate kod kuće. A ne morate da se brinete ni da li će vam uspeti, jer je ovaj recept baš lak, toliko da mogu da naprave i oni koji nikada nisu mesili testo. Najbolje od svega je što nema čekanja da nadođe, pa se i brzo pravi. Uživajte!
- Sastojci:
- 200 ml mleka
- 200 ml vode
- 200 g putera
- 110 ml ulja
- 2 jajeta
- 1 kašičica soli
- 2 kesice praška za pecivo
- 720 g brašna
Priprema:
U posudi pomešajte mleko, vodu, ulje, puter koji ste prethodno otopili i belanca. Sjedinite, pa sipajte 600 g brašna, so i prašak za pecivo. Umešajte špatulom, pa dodajte ostatak brašna (120 g) i umesite testo. Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i kratko premesite, a onda ga stavite u tepsiju koju ste dobro premazali puterom. Zatim umutite žumanca i premažite testo, pa ako želite viljuškom napravite šaru tako što ćete je povlačiti po testu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi, pa secite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem