Česnica je pogača koja se pravi bez kvasca, a naš predlog je ako je niste umesili da isprobate ovaj recept za pogaču. Pravi se baš brzo, nema mešenja testa i čekanja da nadođe, nesto se samo pomešaju sastojci i ispeče. Jogurt je čini neverovatno mekanom, a što je najbolje uspeće vam iz prvog pokušaja. 

  • Sastojci:
  • 500 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli 
  • 3 kašike ulja
  • 250 ml jogurta
  • 150 ml kisele vode

Priprema:

U posudi pomešajte jogurt, ulje, kiselu vodu i promešajte. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i posolite. Dobro promešajte da se sastojci sjedine. Sipajte u okruglu tepsiju koju ste obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena. Možete da je služite i kao česnicu, samo ubacite paru unutra. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE