Domaća pogača krasi svaku trpezu, a kako se približava Nova godina obradujte svoje ukućane jednom pravom domaćinskom. Ako nikada niste mesili testo, onda počnite sa ovim receptom, jer možda deluje komplikovano, ali poprilično je jednostavno. Testo će ispasti super, a na kraju je pospite i rendanom fetom za što bolji ukus. Biće sveža i sutradan, pa možete da je jedete i 01. januara.
- Sastojci:
- 1 kašika putera
- 1/2 veze mirođije
- 480 g brašna
- 400 ml mleka
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 1/2 kašičice suvog kvasca
- 2 kašike ulja
- Za dekoraciju:
- feta sir
Priprema:
Mleko zagrejte, pa sipajte u posudu i dodajte kvasac, so, seckanu mirođiju i šećer i dobro promešajte. Zatim dodajte brašno i ulje i umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom pola sata da nadođe. Podelite testo na 2 dela, oblikujte lopte i malo pritisnite rukama. Pokrijte i ostavite još 20 minuta. Zatim premažite istopljenim puterim i stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta. Ako ne mogu obe da stanu pecite jednu po jednu. Pospite rendanom fetom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus