Domaća pogača krasi svaku trpezu, a kako se približava Nova godina obradujte svoje ukućane jednom pravom domaćinskom. Ako nikada niste mesili testo, onda počnite sa ovim receptom, jer možda deluje komplikovano, ali poprilično je jednostavno. Testo će ispasti super, a na kraju je pospite i rendanom fetom za što bolji ukus. Biće sveža i sutradan, pa možete da je jedete i 01. januara.  

  • Sastojci:
  • 1 kašika putera
  • 1/2 veze mirođije
  • 480 g brašna 
  • 400 ml mleka
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika šećera 
  • 1/2 kašičice suvog kvasca
  • 2 kašike ulja 
  • Za dekoraciju:
  • feta sir

Priprema:
Mleko zagrejte, pa sipajte u posudu i dodajte kvasac, so, seckanu mirođiju i šećer i dobro promešajte. Zatim dodajte brašno i ulje i umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom pola sata da nadođe. Podelite testo na 2 dela, oblikujte lopte i malo pritisnite rukama. Pokrijte i ostavite još 20 minuta. Zatim premažite istopljenim puterim i stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta. Ako ne mogu obe da stanu pecite jednu po jednu. Pospite rendanom fetom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE