Za doručak poslužite pravu domaćinsku pitu sa sirom koja se pravi sličnu kao najčuvenija srpska pita - gibanica.Ako niste stručnjak u razvlačenju kora koristite kupovne, ukus je jednako dobar. Ono što ovu pitu izdvaja, sem jednostavne pripreme, je i to što se prvo preliva istopljenim puterom, a zatim i smesom od jaja i mleka, koji čine koricu hrskavkom i pucketavom.

  • Sastojci: 
  • 400 g feta sira 
  • 4 jajeta 
  • 80 ml ulja 
  • 400 ml jogurta
  • 1 puna kašika brašna 
  • 10 g praška za pecivo
  • 500 g kora za pitu
  • Za prelivanje: 
  • 2 jajeta 
  • 200 ml mleka
  • 100 g putera

Priprema:
Sir izdrobite, a u drugoj činiji umutite jaja sa uljem i jogurom, pa dodajte brašno i prašak za pecivo koje ste prethodno sjedinili. Promešajte. Zatim u smesu dodajte i izdrobljeni feta sir i opet lepo promešajte. Tepsiju prečnika 30 cm lepo nauljite, pa na dno stavite 2 kore. Sipajte malo fila, pa preko stavite jednu koru. Tako ređajte dok ne utrošite sve, a poslednji red treba da bude kora. Pitu isecite na kocke, pa prelijte istopljenim puterom, a onda i jajima koja ste umutili sa mlekom. Pecite na 200°C oko sat vremena.

Izvor: Stvar ukusa  

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE