Za Novu godinu možete da umesite testo i napravite ukusnu pogaču ili kiflice. Kako u testo idu jogurt i kisela voda, ono će biti sveže i sutradan, pa je super i za doručak 01.januara. Nije komplikovano za pripremu i nema čekanja da nadođe, samo vodite računa da ga ne premesite, jer tako gubi vazdušastu strukturu.
- Sastojci:
- 1 kg brašna
- 1/2 l jogurta
- 150 g kisele pavlake
- 100 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 1,5-2 kašičice šećera
Priprema:
Pre nego što krenete da mesite testo izvadite sastojke da se zagreju na sobnoj temepraturi. U posudu sipajte jogurt, pavlaku, kiselu vodu i ulje, pa dobro promešajte. Dodajte so, šećer i sodu, pa dobro sjedinite. A onda postepeno dodajte prosejano brašno i umesite testo. Treba malo da se lepi za ruke, ali ne previše. Oblikujte pogaču i ispecite. Od ovog testa možete da pravite i kiflice, ali i domaće kore.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus