Za Novu godinu možete da umesite testo i napravite ukusnu pogaču ili kiflice. Kako u testo idu jogurt i kisela voda, ono će biti sveže i sutradan, pa je super i za doručak 01.januara. Nije komplikovano za pripremu i nema čekanja da nadođe, samo vodite računa da ga ne premesite, jer tako gubi vazdušastu strukturu.
- Sastojci:
- 1 kg brašna
- 1/2 l jogurta
- 150 g kisele pavlake
- 100 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 1,5-2 kašičice šećera
Priprema:
Pre nego što krenete da mesite testo izvadite sastojke da se zagreju na sobnoj temepraturi. U posudu sipajte jogurt, pavlaku, kiselu vodu i ulje, pa dobro promešajte. Dodajte so, šećer i sodu, pa dobro sjedinite. A onda postepeno dodajte prosejano brašno i umesite testo. Treba malo da se lepi za ruke, ali ne previše. Oblikujte pogaču i ispecite. Od ovog testa možete da pravite i kiflice, ali i domaće kore.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem