Pite su se pravile od davnina, a nekada su bake umesto kupovnih same razvlačile domaće kore. Tako je pita uvek bila ukusna i hrskava, a punjenje se najčešće pravilo od mesa, sira ili spanaća. Najpoznatije pite su burek i gibanica, a ako volite peciva, naš predlog je da isprobate ovu pitu od lisnatog testa sa sirom i šunkom.
- Sastojci:
- 2 lisnatog testa
- 400 g šunke
- 400 g tvrdog sira
- 1 jaje
Priprema:
Sir podelite na 2 jednaka dela po 200 g. Jedan deo izrendajte, a drugi isecite na tanke kvadrate. Lisnato testo stavite na pleh obložen pek papirom. Zatim preko stavite šunku, pa kriške sira, opet šunku i rendani sir. Pokrijte drugim slojem testa. Viljuškom pritisnite krajeve, a onda zasecite u obliku dijamanta. Premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. Kada se prohladi isecite kocke.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom