Pite su se pravile od davnina, a nekada su bake umesto kupovnih same razvlačile domaće kore. Tako je pita uvek bila ukusna i hrskava, a punjenje se najčešće pravilo od mesa, sira ili spanaća. Najpoznatije pite su burek i gibanica, a ako volite peciva, naš predlog je da isprobate ovu pitu od lisnatog testa sa sirom i šunkom

  • Sastojci:
  • 2 lisnatog testa
  • 400 g šunke 
  • 400 g tvrdog sira 
  • 1 jaje 

Priprema:

Sir podelite na 2 jednaka dela po 200 g. Jedan deo izrendajte, a drugi isecite na tanke kvadrate. Lisnato testo stavite na pleh obložen pek papirom. Zatim preko stavite šunku, pa kriške sira, opet šunku i rendani sir. Pokrijte drugim slojem testa. Viljuškom pritisnite krajeve, a onda zasecite u obliku dijamanta. Premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. Kada se prohladi isecite kocke. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE