Burek je najpoznatija pita i pravi se sa mesom, ali često u prodaju može da se nađe sa pečurkama, sirom, prazan... Ako želite da napravite originalni domaći burek u nastavku testa pročitajte recept. Odličan je za porodičnu večeru uz jogurt, a sastojke skoro svi imaju kod kuće, pa ne moraju ni u radnju. Uživajte u ukusnoj piti, a ako želite potpuni doživljaj domaćinske pite, pročitajte i kako da sami razvučete kore

  • Sastojci:
  • 2 crna luka
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 pakovanje kora za pitu
  • 3 jajeta
  • 300 ml mleka
  • 250 ml kisele vode
  • 1 kašičica praška za pecivo

Priprema:

Iseckajte sitno crni luk i propržite ga na ulju. Kad omekša dodajte mleveno meso, pa posolite i pobiberite. Pržite uz stalno mešanje oko 10 minuta na srednjoj vatri. U posudi umutite jaja, pa dodajte prašak za pecivo, mleko i kiselu vodu. Dobro sjedinite. Od kora za pitu odvojite dve, a ostale podelite na dva ravnomerna dela. Nauljite pleh i stavite na dno jednu koru. Prvu polovinu kora iskoristite tako što ćete jednu po jednu umakati u smesu sa jajima, a zatim izgužvanu i natopljenu koru stavite na pleh obložen korom. Prvom polovinom kora obložite ceo pleh, a zatim preko sipajte mleveno meso i rasporedite.  Drugi deo kora isto umačite i ređajte preko mesa, kao i prvi sloj. Kada je mleveno meso prekriveno natoljenim korama, preko stavite koru koju ste na početku ostavili sa strane. Premažite je preostalom smesom od jaja, pa preko pospite susamom, po želji. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE