Kiflice od ovog testa biće mekane i ukusne bilo da ih punite pršutom, sirom, kulenom, džemom… ili ih ostavite prazne. Dodatna prednost je što dugo ostanu mekane pa ih možete pripremiti veče pre i jesti za doručak.
- Sastojci:
- Testo:
- 450 - 500 g brašna
- pola kocke svezeg kvasca
- 1 dl mlakog mleka
- 1 dl kisele vode sobne temperature
- 1 dl ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- Punjenje:
- sir, šunka, kulen, džem (po želji)
- Za premazivanje:
- žumance i susam
Priprema:
Pomešajte mleko i kiselu pa dodajte kvasac i šećer. Ostavite da odstoji 5 minuta pa polako dodajte ostale sastojke i umesite testo. Testo ostaviti pola sata da nadođe. Zatim ga razvaljati na cm debljine pa podelite na trouglove. Na svaki trougao stavite nadev po želji i zarolajte u kiflicu. Stavite na pleh, premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 10-15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem