Domaćinske pite nas podsećaju na detinjstvo kada smo gledali baku kako mesi testo i razvlači domaće kore. One sa sirom i mesom su najpopularnije, ali i sa povrćem je jednako ukusna. Danas su recepti prilagođeni i onima koji nisu vešti u kuhinji, pa pite možete da napravite sa gotovim korama. Ako želite malo drugačije punjenje nego obično, onda isprobajte ovo sa sremušem i sirom. Uživajte!
- Sastojci:
- 1 pakovanje kora
- 3 veze sremuša
- 400 g švapskog sira
- 3 jajeta
- 100 ml jogurta
- 100 ml ulja
- susam
Priprema:
U posudi pomešajte sir, jaja, jogurt i posolite. Sjedintie smesu, pa dodajte seckani sremuš koji ste prethodno oprali i osušili. Jednu koru nauljite, pa stavite drugu koru koju ćete isto da nauljite.Sipajte 2-3 kašike fila i urolajte. Tako uradite dok ne utrošite sve kore, pa ređajte u krug u tepsiju koju ste nauljili. Pitu poprskajte vodom, premažite uljem i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta, pa smanjite temepraturu na 180°C. Pazite da ne zagori.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem