Mafine možete da napravite slane ili slatke, u zavisnosti šta više volite. Danas vam predlažemo zanimljiv recept za slano pecivo sa tikvicama, krompirom i paprikom. Odlična kombinacija sastojaka, brza priprema i sjajan ukus, a dodatak parmezana im daje poseban šmek.Ovako pripremljene mafine možete da poslužite i za doručak ili večeru, ali i kao svečano predjelo.
- Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 veliki krompir
- 3 kašike griza
- 50 ml mleka
- peršun i mirođija
- 50-60 g parmezana
- 2 kašike ulja
- 2 jajeta
- 70 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 crvena paprika
Priprema:
Tikvice izrendajte, pa posolite i ostavite 10 minuta da odstoje. Krompir takođe izrendajte, pa procedite. Nakon 10 minuta procedite i tikvice. Pomešajte povrće, pa dodajte griz, mleko i promešajte. Dodajte seckani peršun i mirođiju, kao i parmezan, pa promešajte. Posolite i pobiberite, pa sipajte ulje, jaja, brašno i seckanu papriku. Sve dobro sjedinite. Sipajte smesu u kalup za mafine koji ste prethodno nauljili. Pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus