Mafine možete da napravite slane ili slatke, u zavisnosti šta više volite. Danas vam predlažemo zanimljiv recept za slano pecivo sa tikvicama, krompirom i paprikom. Odlična kombinacija sastojaka, brza priprema i sjajan ukus, a dodatak parmezana im daje poseban šmek.Ovako pripremljene mafine možete da poslužite i za doručak ili večeru, ali i kao svečano predjelo. 

  • Sastojci:
  • 2 tikvice
  • 1 veliki krompir
  • 3 kašike griza 
  • 50 ml mleka 
  • peršun i mirođija 
  • 50-60 g parmezana 
  • 2 kašike ulja 
  • 2 jajeta 
  • 70 g brašna 
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • 1 crvena paprika

Priprema: 
Tikvice izrendajte, pa posolite i ostavite 10 minuta da odstoje. Krompir takođe izrendajte, pa procedite. Nakon 10 minuta procedite i tikvice. Pomešajte povrće, pa dodajte griz, mleko i promešajte. Dodajte seckani peršun i mirođiju, kao i parmezan, pa promešajte. Posolite i pobiberite, pa sipajte ulje, jaja, brašno i seckanu papriku. Sve dobro sjedinite. Sipajte smesu u kalup za mafine koji ste prethodno nauljili. Pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE