Mafine možete da napravite slane ili slatke, u zavisnosti šta više volite. Danas vam predlažemo zanimljiv recept za slano pecivo sa tikvicama, krompirom i paprikom. Odlična kombinacija sastojaka, brza priprema i sjajan ukus, a dodatak parmezana im daje poseban šmek.Ovako pripremljene mafine možete da poslužite i za doručak ili večeru, ali i kao svečano predjelo.
- Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 veliki krompir
- 3 kašike griza
- 50 ml mleka
- peršun i mirođija
- 50-60 g parmezana
- 2 kašike ulja
- 2 jajeta
- 70 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 crvena paprika
Priprema:
Tikvice izrendajte, pa posolite i ostavite 10 minuta da odstoje. Krompir takođe izrendajte, pa procedite. Nakon 10 minuta procedite i tikvice. Pomešajte povrće, pa dodajte griz, mleko i promešajte. Dodajte seckani peršun i mirođiju, kao i parmezan, pa promešajte. Posolite i pobiberite, pa sipajte ulje, jaja, brašno i seckanu papriku. Sve dobro sjedinite. Sipajte smesu u kalup za mafine koji ste prethodno nauljili. Pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta