Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PITA SA PEČURKAMA I PILETINOM: Krcata raskošnim nadevom koji curi kada zagrizete

Za večeru ili kada vam dođu gosti poslužite mini pite punjene pečurkama i piletinom.

 Pita sa piletinom i pečurkama Izvor: Printscreen/YT/ John Kirkwood

Mini pite profesionalnog kuvara, su super ideja kada imate neku proslavu, ali i kada želite da iznenadite prijatelje ili porodicu za večeru. Umesite testo, a onda napravite i savršen nadev i ispecite. Ove mini pite će se svima dopasti, čak i najvećim izbirljivcima, jer je kombinacija ukusa prosto savršena. 

  • Sastojci: 
  • Za testo: 
  • 400 g brašna 
  • 170 ml vode
  • 90 g putera
  • 100 g masti
  • 1 kašičica soli 
  • Za nadev: 
  • 400 g pilećeg filea 
  • 70 g šunke 
  • 3 velike pečurke 
  • 200 ml bujona 
  • 30 g brašna 
  • 30 g putera 
  • 2 čena belog luka 
  • 1 kašika sirćeta 
  • 120 ml pavlake za kuvanje 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 1/2 kašičice bibera 
  • 1/2 kašičice majčine dušice
  • 1 veza peršuna 
  • 1 jaje 

Priprema: 
U šerpu sipajte vodu i kada provri dodajte masti i puter i kuvajte dok se ne otopi. U posudi pomešajte brašno i so i promešajte, pa sipajte mast. Umesite testo i podelite ga na 2 jednaka dela. Umotajte u providnu foliju (svako testo zasebno) i stavite u frižider na minimum 2 sata. U šerpi istopi puter, pa dodajte sitno seckano belo meso. Posolite i pobiberite, pa pospite majčinom dušicom. Promešajte, pa dodajte mleveni beli luk, a posle 2 minuta i seckane pečurke. Posle 5 minuta dodajte brašno i sipajte sirće. Lepo promešajte i posle 5 minuta sipajte bujon (kocku supe rastovrite u 200 ml vrele vode) i pavlaku za kuvanje, pa opet promešajte. Kada krene da ključa dodajte rendanu šunku i seckani peršun promešajte i isključite šporet. Ohladite na sobnoj temepraturi, pa stavite u frižider. Testo razvucite na pobršanjenoj površini i čašom ili okruglim kalupom vadite oblike. U mali kalup koji ste premazali uljem stavite testo tako da pokrije i ivice. Lepo utisnite, pa sipajte nadev. Umutite jaje i premažite ivicu i preko stavite drugi krug testa koji ste isto po ivici premazali jajetom i tom stranom stavili preko pite. Tako radite dok ne utrošite sve. Celu pitu premažite umućenim jajetom, pa zasecite na sredini na 2 mesta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:33
Pita sa sirom
Izvor: Instagram/tamara.vucic.serbia
Izvor: Instagram/tamara.vucic.serbia

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti