Iskoristite sezonu tikvicai od njih napravite jednu od najlepših pita. Kako je ovo povrće neutralog ukusa, idelano je za kombinovanje sa raznovrsnim namirnicama. Naš predlog je da probate ovu pitu sa tikvicama, sirom, paradajzom i lisnatim testom. Jako je ukusna, a priprema nije komplikovana, pa će se sve domaćice oduševiti ovim receptom. 

  • Sastojci:
  • 1 tikvica 
  • 7 čeri paradajza 
  • 500 g lisnatog testa 
  • 100 g tvrdog sira 

Priprema: 
Tikvicu isecite na kolutove, kao i paradajz. Lisnato testo malo razvucite, pa utisnite u kalup za tart (po dnu i ivici). Viljuškom izbockajte na par mesta. Poređajte preko paradajz i tikvice. Posolite i pobiberite, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 20-30 minuta. Pospite rendanim sirom i vratite na još 5 minuta ili dok se sir ne otopi. 

BONUS VIDEO: 

Recept za grčku pitu od tikvica sa fetom i jogurtom TikTok/mamazilla.moodforfood

Izvor: Stvar ukusa