Iskoristite sezonu tikvicai od njih napravite jednu od najlepših pita. Kako je ovo povrće neutralog ukusa, idelano je za kombinovanje sa raznovrsnim namirnicama. Naš predlog je da probate ovu pitu sa tikvicama, sirom, paradajzom i lisnatim testom. Jako je ukusna, a priprema nije komplikovana, pa će se sve domaćice oduševiti ovim receptom.
- Sastojci:
- 1 tikvica
- 7 čeri paradajza
- 500 g lisnatog testa
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
Tikvicu isecite na kolutove, kao i paradajz. Lisnato testo malo razvucite, pa utisnite u kalup za tart (po dnu i ivici). Viljuškom izbockajte na par mesta. Poređajte preko paradajz i tikvice. Posolite i pobiberite, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 20-30 minuta. Pospite rendanim sirom i vratite na još 5 minuta ili dok se sir ne otopi.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus