Tikvice su neutralnog ukusa, pa zato ovo povrće možete da kombinujete sa raznovrsnim namirnicama. Od njih možete da pravite neka od najlepših jela, a naš današnji predlog je pita sa tikvicama, sirom i paradajzom. Jako je ukusna, a priprema nije komplikovana, pa će se sve domaćice oduševiti ovim receptom. Takođe, paradajz možete da zamenite i šunkom po želji.
- Sastojci:
- 3 srednje tikvice
- 3-4 jajeta
- 2 paradajza
- 100 g brašna
- 200 g tvrdog sira
- 180 g kisele pavlake
Priprema:
Tikvice oljuštite i isecite na tanke kriške, po dužini. Stavite u posudu i posolite, pa ostavite da puste vodu nekih pola sata. Možete da ih stavite i u cediljku, a neku posudu ispod. Ocedite i osušite tikvice, pa uvaljajte u brašno. Ispržite ih, pa ih prebacite na ubrus. Poređajte ih u posudu, pa preko stavite sir i paradajz. Umutite jaja sa kiselom pavlakom i prelijte preko. Pospite rendani sir i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus