Tikvice su neutralnog ukusa, pa zato ovo povrće možete da kombinujete sa raznovrsnim namirnicama. Od njih možete da pravite neka od najlepših jela, a naš današnji predlog je pita sa tikvicama, sirom i paradajzom. Jako je ukusna, a priprema nije komplikovana, pa će se sve domaćice oduševiti ovim receptom. Takođe, paradajz možete da zamenite i šunkom po želji. 

  • Sastojci:
  • 3 srednje tikvice
  • 3-4 jajeta 
  • 2 paradajza
  • 100 g brašna
  • 200 g tvrdog sira 
  • 180 g kisele pavlake 

Priprema:

Tikvice oljuštite i isecite na tanke kriške, po dužini. Stavite u posudu i posolite, pa ostavite da puste vodu nekih pola sata. Možete da ih stavite i u cediljku, a neku posudu ispod. Ocedite i osušite tikvice, pa uvaljajte u brašno. Ispržite ih, pa ih prebacite na ubrus. Poređajte ih u posudu, pa preko stavite sir i paradajz. Umutite jaja sa kiselom pavlakom i prelijte preko. Pospite rendani sir i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata. 

BONUS VIDEO: 

Slatka torta sa tikvicama TikTok/themodernnonna

Izvor: Stvar ukusa