Tikvice su neutralnog ukusa, pa zato ovo povrće možete da kombinujete sa raznovrsnim namirnicama. Od njih možete da pravite neka od najlepših jela, a naš današnji predlog je pita sa tikvicama, sirom i paradajzom. Jako je ukusna, a priprema nije komplikovana, pa će se sve domaćice oduševiti ovim receptom. Takođe, paradajz možete da zamenite i šunkom po želji.
- Sastojci:
- 3 srednje tikvice
- 3-4 jajeta
- 2 paradajza
- 100 g brašna
- 200 g tvrdog sira
- 180 g kisele pavlake
Priprema:
Tikvice oljuštite i isecite na tanke kriške, po dužini. Stavite u posudu i posolite, pa ostavite da puste vodu nekih pola sata. Možete da ih stavite i u cediljku, a neku posudu ispod. Ocedite i osušite tikvice, pa uvaljajte u brašno. Ispržite ih, pa ih prebacite na ubrus. Poređajte ih u posudu, pa preko stavite sir i paradajz. Umutite jaja sa kiselom pavlakom i prelijte preko. Pospite rendani sir i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem