Nekada nije moglo da se zamisli da se hleb kupuje, zna se da su vešte ruke naših baka mesile neke od najboljih pogača. U nastavku teskta pročitajterecept za jednu od najlakših domaćih pogača, a sve što treba da uradite jeste da umesite testo. Kako bi dobili ovako dekorativnu pogaču biće vam potrebno manje od 15 minuta. Uspeva i početnicima, a toliko je mekana i hrskava da će nestati odmah sa stola.
- Sastojci:
- 42 g kvasca
- 1 kašika šećera
- 150 ml toplog mleka
- 950 g brašna
- 1 kašičica soli
- 3 jajeta
- 20 ml ulja
- 250 ml tople vode
- 80 g putera
Priprema:
U posudi pomešajte šećer i toplo mleko, pa dodajte izdrobljeni kvasac i 50 g brašna. Dobro promešajte, pa ostavite da se aktivira nekih 10 minuta. U prosejano brašno dodajte so, 2 jajeta i jedno belance, kao i ulje i toplu vodu. Zatim dodajte aktivirani kvasac i umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe sat vremena. Podelite na 3 jednaka dela, a onda oblikujte loptice. Razvucite testo u veći krug i premažite istopljenim puterom. Preko stavite drugo razvučeno testo i premažite istopljenim puterom. Stavite i treće testo i premažite istopljenim puterom. Presecite na pola, pa urolajte obe polovine i isecite parčiće. Poređajte ih uspravno u kalup koji ste obložili pek papirom. Premažite istopljenim puterom i ostavite na toplom još 30 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 30 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem