Pohovane palačinke sa mlevenim mesom do sada verovatno niste probali. Svideće vam se koliko su jake i gurmanske, te uopšte ne morate da razmišljate o tome da pravite još nešto uz njih, osim možda neke osvežavajuće sezonske salate. Ukolliko volite mleveno meso, možda ćete želeti da napravite i tortilje punjene mlevenim mesom. A evo i kako da napravite pohovane palačinke sa mlevenim mesom.

Sastojci:

Za palačinke:

  • 2 l kisele vode
  • 700 g brašna
  • 3 jajeta
  • Kašika šećera
  • Kašičica soli

Za fil:

  • Glavica crnog luka
  • 1 kg mlevenog mesa
  • Biber po ukusu
  • So po ukusu
  • Mešavinu suvih začina
  • 2 jajeta

Za pohovanje:

  • 300 g brašna
  • 8 jaja
  • Prezle

Recept za pohovane palačinke sa mlevenim mesom

10:50
Korak 1

Zagrejte ulje na tiganju

Za pohovane palačinke sa mlevenim mesom umutite smesu za palačinke, tako što ćete da spojite jaja, brašno, so, šećer i da dodate kiselu vodu. Pecite palačinke na zagrejanom ulju u tiganju.

10:54
Korak 2

Dinstajte meso

Dinstajte na posebnom tiganju luk, a potom dodajte mleveno meso. Dodajte i sve začine po želji i dinstajte sve dok meso ne bude kuvano. Kada ga izdinstate, skinite ga sa vatre i dodajte jedno umućeno jaje.

10:54
Korak 3

Filujte palačinke

Filujte palačinke mlevenim mesom, a potom ih umotajte kao sarme i zatim ih uvaljajte u brašno, jaja i prezle. Pecite ih u tiganju na vrućem ulju. Kada ispečete sve palačinke, servirajte ih i uživajte u pohovanim palačinkama sa mlevenim mesom.

Pročitajte kako se pravi pita s mesom koju svi vole

BONUS VIDEO

Ruske palačinke sa slaninom i pavlakom - niko im ne može odoleti Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.