Pohovane palačinke sa mlevenim mesom do sada verovatno niste probali. Svideće vam se koliko su jake i gurmanske, te uopšte ne morate da razmišljate o tome da pravite još nešto uz njih, osim možda neke osvežavajuće sezonske salate. Ukolliko volite mleveno meso, možda ćete želeti da napravite i tortilje punjene mlevenim mesom. A evo i kako da napravite pohovane palačinke sa mlevenim mesom.
Sastojci:
Za palačinke:
- 2 l kisele vode
- 700 g brašna
- 3 jajeta
- Kašika šećera
- Kašičica soli
Za fil:
- Glavica crnog luka
- 1 kg mlevenog mesa
- Biber po ukusu
- So po ukusu
- Mešavinu suvih začina
- 2 jajeta
Za pohovanje:
- 300 g brašna
- 8 jaja
- Prezle
Recept za pohovane palačinke sa mlevenim mesom
Dinstajte meso
Dinstajte na posebnom tiganju luk, a potom dodajte mleveno meso. Dodajte i sve začine po želji i dinstajte sve dok meso ne bude kuvano. Kada ga izdinstate, skinite ga sa vatre i dodajte jedno umućeno jaje.
Filujte palačinke
Filujte palačinke mlevenim mesom, a potom ih umotajte kao sarme i zatim ih uvaljajte u brašno, jaja i prezle. Pecite ih u tiganju na vrućem ulju. Kada ispečete sve palačinke, servirajte ih i uživajte u pohovanim palačinkama sa mlevenim mesom.
Pročitajte kako se pravi pita s mesom koju svi vole
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus