Palačinke su starinska poslastica, a priprema im je jednostavna i sastojci jeftini. Pored slatkih možete da spremite i slane palačinke. Donosimo vam recept za pohovane slane palačinke punjene pire krompirom i povrćem, a toliko su ukusne da nećete moći da pojedete samo jednu. Možete da ih jedete i za ručak ili večeru.
- Sastojci:
- 500 g krompira
- 1 crni luk
- 1 crvena paprika
- 100 g tvrdog sira
- 1 mladi luk
- Za palačinke:
- 200 g brašna
- prstohvat soli
- prstohvat šećera
- 2 jajeta
- 500 ml mleka
- 1 kašika ulja
- Za poh:
- 3 jajeta
- 30 g brašna
- prezle
Priprema:
Skuvajte krompir, pa ga ispasirajte. U tiganju propržite sitno seckani crni luk i papriku dok ne omekšaju. Dodajte u pire, a onda dodajte i rendani sir, seckani mladi luk, posolite i pobiberite. Dobro sjedinite smesu. U brašno dodajte so i šećer, a zatim i jaja. Sipajte mleko i sjedinite smesu, pa na kraju dodajte ulje i opet umutite. Ispržite palačinke. Zatim ih nafilujte smesom od pire krompira i urolajte. Umutite jaja i dodajte brašno, pa sjedinite. Uvaljajte palačinke prvo u tu smesu, pa u prezle i ispržite u zagrejanom ulju.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem