Palačinke su starinska poslastica, a priprema im je jednostavna i sastojci jeftini. Pored slatkih možete da spremite i slane palačinke. Donosimo vam recept za pohovane slane palačinke punjene pire krompirom i povrćem, a toliko su ukusne da nećete moći da pojedete samo jednu. Možete da ih jedete i za ručak ili večeru. 

  • Sastojci:
  • 500 g krompira
  • 1 crni luk
  • 1 crvena paprika
  • 100 g tvrdog sira
  • 1 mladi luk
  • Za palačinke: 
  • 200 g brašna 
  • prstohvat soli 
  • prstohvat šećera 
  • 2 jajeta 
  • 500 ml mleka 
  • 1 kašika ulja 
  • Za poh: 
  • 3 jajeta 
  • 30 g brašna
  • prezle

Priprema:

Skuvajte krompir, pa ga ispasirajte. U tiganju propržite sitno seckani crni luk i papriku dok ne omekšaju. Dodajte u pire, a onda dodajte i rendani sir, seckani mladi luk, posolite i pobiberite. Dobro sjedinite smesu. U brašno dodajte so i šećer, a zatim i jaja. Sipajte mleko i sjedinite smesu, pa na kraju dodajte ulje i opet umutite. Ispržite palačinke. Zatim ih nafilujte smesom od pire krompira i urolajte. Umutite jaja i dodajte brašno, pa sjedinite. Uvaljajte palačinke prvo u tu smesu, pa u prezle i ispržite u zagrejanom ulju. 

BONUS VIDEO: 

Instagram/mobkitchen Palačinke sa povrćem

Izvor: Stvar ukusa