Palačinke su starinska i jeftina poslastica koja se jede od davnina. Nekada su se punile šećerom ili premazivale džemom, a danas postoji toliko različitih nadeva da ne znate koji pre da odaberete. Bilo da su u pitanju slane ili slatke palačinke one su svima omiljene, a naš današnji predlog su pohovane palačinke i punjene pire krompirom. 

  • Sastojci: 
  • Za punjenje: 
  • 900 g krompira 
  • 1 crni luk 
  • 2 kašike ulja 
  • 1 crvena paprika 
  • mladi luk 
  • 100 g tvrdog sira 
  • Za palačinke:
  • 3 jajeta 
  • 1 kašičica šećera 
  • 500 ml mleka 
  • 200 g brašna 
  • 2 kašike ulja
  • Za pohovanje:
  • 3 jajeta 
  • 3 kašike brašna 
  • prezle 
  • puter 

Priprema:
Krompir skuvajte, pa procedite i ispasirajte. Zatim u tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, a kada malo omekša dodajte seckanu papriku. Posolite i pobiberite, pa promešajte. Poklopite i ostavite da se kuva još nekih 5-7 minuta. Dodajte u pire, kao i seckani mladi luk i rendani sir. Sve dobro sjedinite. Umutite jaja sa prstohvatom soli, šećerom, pa sipajte mleko. Sjedinite i dodajte brašno, pa opet umutite. Na kraju sipajte ulje i sjedinite. Ispržite palačinke. Stavite nadev na palačinku i urolajte, pa tako radite dok sve ne utrošite. Umutite jaja i dodajte brašno, pa sjedinite. U drugu posudu stavite prezle. Uvaljajte palačinke u jaja sa brašnom, pa u prezle. Pržite na istopljenom puteru. 

BONUS VIDEO: 

američke palačinke od 3 sastojka tiktok/feelgoodfoodie

Izvor: Stvar ukusa