Makalo je tradicionalno makedonsko predjelo koje se pravi od belog luka, ali u njega možete da dodate razne sastojke. Predlažemo vam da isprobate i makalo sa pečenim paprikama i krompirom, koje će savšreno dopuniti svako vaše jelo, a odličan je i kao namaz, pogotovo uz vruć hleb.
- Sastojci:
- 4 čena belog luka
- 6 pečenih paprika
- 500 g krompira
- ulje
Priprema:
Izblendirajte beli luk, pa dodajte i očišćene pečene paprike i opet izblendirajte.Krompir skuvajte, pa procedite i ispasirajte, a onda ga posolite i pobiberite. Promešajte, pa dodajte beli luk i paprike. Sve lepo sjedinite. Sipajte malo vode, začinite još ako je potrebno, pa sve lepo promešajte. Prelijte uljem i služite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus