Pita s mesom koju svi vole je domaća užina i lako se priprema. Takođe je veoma pogodna za kombinovanje u pogledu vrste mesa koje želite da koristite. Možda ćete želeti da napravite i pitu sa mesom od domaćih kora. Kombinacija govedine i svinjetine je odlična opcija, mada možete da je napravite i sa mlevenom ćuretinom. Međutim, važno je kako ćete da začinite meso, i ne zaboravite na luk. Evo kako da napravite pitu sa mesom koju svi vole!

Sastojci:

  • 600 g mlevenog mesa
  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 1 veliki luk, isečen na kockice
  • 1 veliki krompir, narendan (opciono)
  • 34 g mešavine suvog začina
  • 1,5 g belog luka u prahu ili 1 čen mlevenog svežeg belog luka
  • So
  • Crni biber
  • 3 jajeta
  • 237 ml jogurta
  • 237 ml vode
  • 15 g pavlake
  • ulje

Recept za pitu sa mesom koju svi vole

10:04
Korak 1

Dinstajte meso

Za pitu s mesom koju svi vole veliki tiganj dodajte 2-3 kašike ulja i seckani luk. Dinstajte luk na srednje slaboj vatri dok ne postane mekan, providan i tek počne da menja boju. Zatim dodajte mleveno meso i drvenom kašikom ga razbijte na male komade. U meso dodajte suvi začin, biber, beli luk u prahu i so po ukusu. Nastavite da kuvate meso i luk, a kada je napola skuvano, narendajte jedan veliki krompir. Promešajte da se sjedini i nastavite sa kuvanjem. Kada je meso potpuno skuvano sklonite sa ringle i ostavite na stranu.

10:09
Korak 2

Zagrejte rernu

U srednjoj činiji pomešajte jaja, jogurt, pavlaku, vodu i dodajte prstohvat soli. Ostavite na stranu. Zagrejte rernu na 175C. Odmotajte svoje lisnato testo i isecite svaki list na pola. Zatim namastite dno i stranice posude za pečenje. Položite 2 lista testa na dno tepsije, a preko stavite 1/3 mešavine mesa. Zatim dodajte još 2 sloja lisnatog, a zatim još jedan sloj mesa. Nastavite sa ovim procesom nanošenja slojeva dok ne potrošite sastojke.

10:09
Korak 3

Pecite pitu

Zatim, oštrim nožem isecite pitu na kvadrate. To mogu biti ili veliki kvadrati ili manji, zavisi od vas. Zatim promešajte mešavinu jaja i mleka, a zatim je polako sipajte preko pite, pazeći da tečnost bude ravnomerno raspoređena. Ostavite pitu da odstoji 5-10 minuta kako bi tečnost imala vremena da se upije. Zatim je pecite 35-40 minuta nepokrivenu, dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Uživajte u piti s mesom koju svi vole.

Pročitajte kako se pravi domaći burek sa spanaćem i fetom, bolji nego iz pekare!

BONUS VIDEO

TikTok/hungryhappens Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje

StvarUkusa/L.S.