Pita s mesom koju svi vole je domaća užina i lako se priprema. Takođe je veoma pogodna za kombinovanje u pogledu vrste mesa koje želite da koristite. Možda ćete želeti da napravite i pitu sa mesom od domaćih kora. Kombinacija govedine i svinjetine je odlična opcija, mada možete da je napravite i sa mlevenom ćuretinom. Međutim, važno je kako ćete da začinite meso, i ne zaboravite na luk. Evo kako da napravite pitu sa mesom koju svi vole!
Sastojci:
- 600 g mlevenog mesa
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 1 veliki luk, isečen na kockice
- 1 veliki krompir, narendan (opciono)
- 34 g mešavine suvog začina
- 1,5 g belog luka u prahu ili 1 čen mlevenog svežeg belog luka
- So
- Crni biber
- 3 jajeta
- 237 ml jogurta
- 237 ml vode
- 15 g pavlake
- ulje
Recept za pitu sa mesom koju svi vole
Dinstajte meso
Za pitu s mesom koju svi vole veliki tiganj dodajte 2-3 kašike ulja i seckani luk. Dinstajte luk na srednje slaboj vatri dok ne postane mekan, providan i tek počne da menja boju. Zatim dodajte mleveno meso i drvenom kašikom ga razbijte na male komade. U meso dodajte suvi začin, biber, beli luk u prahu i so po ukusu. Nastavite da kuvate meso i luk, a kada je napola skuvano, narendajte jedan veliki krompir. Promešajte da se sjedini i nastavite sa kuvanjem. Kada je meso potpuno skuvano sklonite sa ringle i ostavite na stranu.
Zagrejte rernu
U srednjoj činiji pomešajte jaja, jogurt, pavlaku, vodu i dodajte prstohvat soli. Ostavite na stranu. Zagrejte rernu na 175C. Odmotajte svoje lisnato testo i isecite svaki list na pola. Zatim namastite dno i stranice posude za pečenje. Položite 2 lista testa na dno tepsije, a preko stavite 1/3 mešavine mesa. Zatim dodajte još 2 sloja lisnatog, a zatim još jedan sloj mesa. Nastavite sa ovim procesom nanošenja slojeva dok ne potrošite sastojke.
Pecite pitu
Zatim, oštrim nožem isecite pitu na kvadrate. To mogu biti ili veliki kvadrati ili manji, zavisi od vas. Zatim promešajte mešavinu jaja i mleka, a zatim je polako sipajte preko pite, pazeći da tečnost bude ravnomerno raspoređena. Ostavite pitu da odstoji 5-10 minuta kako bi tečnost imala vremena da se upije. Zatim je pecite 35-40 minuta nepokrivenu, dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Uživajte u piti s mesom koju svi vole.
Pročitajte kako se pravi domaći burek sa spanaćem i fetom, bolji nego iz pekare!
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus