Tortlje se često koriste u meksičkoj kuhinji, a sa njima možete da napravite kesadilje, burito... Osim za meksičku brzu hranu, tortilje možete da koristite i da napravite pitu, a donosimo vam još jedan sjajan recept. Napravite kornet od tortilja koji ćete napuniti mlevenim mesom i paradajzom, a onda ispecite. Ukusno jelo možete da služite i kada su rođendani, ali i kada vam dođu prijatelji u goste. Brzo i lako se pravi.
Sastojci:
- 800 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 3-4 paradajza
- tortilja
- 1 žumance
- susam
Recept za tortilju sa mlevenim mesom:
Pripremite meso
Mleveno meso stavite u posudu, pa dodajte luk koji ste dobro izblendirali i iscedili od viška vode. Dodajte i seckani paradajz, pa začinite po želji. Sve dobro sjedinite rukama da se sastojci lepo povežu.
Pripremite tortilje
Tortilje isecite po širini i dužini tako da dobijete 4 jednaka trogula. Premažite svaki trougao filom i urolajte. Pleh obložite pek papirom, pa poređajte tortilje u krug. Premažite umućenim žumancetom i pospite susamom.
Pecite
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
Pročitajte i ovo: Iscepkane tortilje prelivene jogurtom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus