Tortlje se često koriste u meksičkoj kuhinji, a sa njima možete da napravite kesadilje, burito... Osim za meksičku brzu hranu, tortilje možete da koristite i da napravite pitu, a donosimo vam još jedan sjajan recept. Napravite kornet od tortilja koji ćete napuniti mlevenim mesom i paradajzom, a onda ispecite. Ukusno jelo možete da služite i kada su rođendani, ali i kada vam dođu prijatelji u goste. Brzo i lako se pravi. 

Sastojci:

  • 800 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 3-4 paradajza
  • tortilja 
  • 1 žumance 
  • susam 

Recept za tortilju sa mlevenim mesom:

10:14
Korak 1

Pripremite meso 

Mleveno meso stavite u posudu, pa dodajte luk koji ste dobro izblendirali i iscedili od viška vode. Dodajte i seckani paradajz, pa začinite po želji. Sve dobro sjedinite rukama da se sastojci lepo povežu. 

10:14
Korak 2

Pripremite tortilje 

Tortilje isecite po širini i dužini tako da dobijete 4 jednaka trogula. Premažite svaki trougao filom i urolajte. Pleh obložite pek papirom, pa poređajte tortilje u krug. Premažite umućenim žumancetom i pospite susamom. 

10:14
Korak 3

Pecite 

Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. 

Instagram/receptik_v_bloknote Tortilje punjene mlevenim mesom

Pročitajte i ovo: Iscepkane tortilje prelivene jogurtom

BONUS VIDEO: 

TikTok/hungryhappens Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje

(StvarUkusa/S.B.)