Aroma slanih rolnica sa mlevenim mesom i kačkavaljem probudiće vas ujutru iz sna, i držaće vas sitima do ručka. Ukoliko volite slane rolnice, možda ćete želeti da napravite i rolnice od tikvica punjene sirom i spanaćem. Evo i kako da napravite slane rolnice sa kobasicom i kačkavaljem.
Sastojci:
- 450 g mlevene svinjetine
- 500 g gotovog smrznutog testa
- Višenamensko brašno, za posipanje
- 230 g kačkavalja, rendanog
- 340 g paprike, iseckane
- 1 čen belog luka
- 2 kašičice jabukovog sirćeta
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1/4 kašičice soli
- 4 kašike slanog putera, rastopljenog
- 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
- So po ukusu
Recept za slane rolnice sa kobasicom i kačkavaljem
Zagrejte rernu
Za slane rolnice zagrejte rernu na 180 ° C. Zapržite mleveno meso. Zagrejte ulje na tiganju na srednje jakoj vatri. Ubacite mleveno meso i pržite često mešajući, oko 10 minuta. Prebacite mleveno meso na tanjir. Razvaljajte testo u pravougaonik na lagano pobrašnjenoj radnoj površini i potom ga isecite na manje pravougaonike. Filujte svaki komad sa oko 2 kašike mlevenog mesa i 2 kašike kačkavalja. Urolajte testo preko fila.
Pecite rolnice
Stavite rolnice, okrenutom stranom nagore, u tiganj. Pokrijte i ostavite da se dižu na toplom mestu dok se masa skoro ne udvostruči, oko 45 minuta. Otkrijte rolnice, ubacite u rernu i pecite dok ne porumene, 30 do 35 minuta. U međuvremenu, iseckajte crvene paprike, beli luk i sirće u procesoru za hranu dok ne postane glatka, oko 1 minut. Zagrejte ulje u srednjem tiganju na srednje jakoj vatri. Pažljivo dodajte mešavinu crvene paprike i dinstajte, često mešajući, dok se sos malo ne zgusne, oko 2 minuta. Posolite i sklonite sa vatre.
Servirajte sa sosom
Izvadite rolnice iz rerne. U maloj činiji pomešajte rastopljeni puter i peršun i premažite rolnice. Pospite solju i servirajte sa sosom od crvene paprike sa strane. Uživajte u slanim rolnicama sa mlevenim mesom i kačkavaljem za doručak.
Pročitajte kako da napravite lazanja rolnice gotove za pola sata.
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Najmekši medenjaci koji se tope u ustima
Krompir čamci punjeni belim mesom i sirom
Prhki keksići sa mandarinom
Originalna italijanska pesto pasta
Kako da napravite domaći somun