Postoji puno recepata za pripremu belog mesa, a mi vam donosimo najbolji. Umesto da belo meso pohujete, grilujete ili kuvate, pripremite ga u sosu od paradajza i luka, sa pestom i mocarelom. Ovako pripremljeno belo meso je neverovatno sočno, ali i vrlo jednostavno.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- brašno
- 30 g putera
- 1/2 crnog luka
- 10 čeri paradajza
- 3 čena belog luka
- 200 ml bujona od povrća
- 200 g mocarele
- Za pesto:
- 40 g pinjola
- šaka bosiljka
- 30 g parmezana
Recept za sočno i mekano belo meso:
Napravite pesto
U avan dodajte pinjole, pa ih tučkom ustinite. Zatim dodajte bosiljak, sve sjedinite i dodajte rendani parmezan. Sve dobro tučkom usitnite i stavite pesto sos u frižider.
Pripremite meso
Meso isecite tako da dobijete četiri tanje šnicle, pa posolite i pobiberite sa obe strane. U tiganj sipajte maslinovo ulje i puter, pa kada se puter istopi, propržite meso koje ste prethodno uvaljali u brašno. Gotovo meso izvadite iz tiganja na ubrus.
Pripremite sos
U istom tiganju propržite seckan crni luk, pa kada on omekša dodajte čeri paradajz koji ste iseckali na polovine. Zatim dodajte i mleveni beli luk, pa sve lepo promešajte. Sipajte bujon i kuvajte dok ne krene da vri, pa vratite meso.
Pecite meso
Preko mesa sipajte pesto sos i stavite parče mocarele. Pecite meso u zagrejanoj rerni na 180°C oko 8 minuta.
Pročitajte i ovo: Kebab od belog mesa
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs