Postoji puno recepata za pripremu belog mesa, a mi vam donosimo najbolji. Umesto da belo meso pohujete, grilujete ili kuvate, pripremite ga u sosu od paradajza i luka, sa pestom i mocarelom. Ovako pripremljeno belo meso je neverovatno sočno, ali i vrlo jednostavno.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- brašno
- 30 g putera
- 1/2 crnog luka
- 10 čeri paradajza
- 3 čena belog luka
- 200 ml bujona od povrća
- 200 g mocarele
- Za pesto:
- 40 g pinjola
- šaka bosiljka
- 30 g parmezana
Recept za sočno i mekano belo meso:
Napravite pesto
U avan dodajte pinjole, pa ih tučkom ustinite. Zatim dodajte bosiljak, sve sjedinite i dodajte rendani parmezan. Sve dobro tučkom usitnite i stavite pesto sos u frižider.
Pripremite meso
Meso isecite tako da dobijete četiri tanje šnicle, pa posolite i pobiberite sa obe strane. U tiganj sipajte maslinovo ulje i puter, pa kada se puter istopi, propržite meso koje ste prethodno uvaljali u brašno. Gotovo meso izvadite iz tiganja na ubrus.
Pripremite sos
U istom tiganju propržite seckan crni luk, pa kada on omekša dodajte čeri paradajz koji ste iseckali na polovine. Zatim dodajte i mleveni beli luk, pa sve lepo promešajte. Sipajte bujon i kuvajte dok ne krene da vri, pa vratite meso.
Pecite meso
Preko mesa sipajte pesto sos i stavite parče mocarele. Pecite meso u zagrejanoj rerni na 180°C oko 8 minuta.
Pročitajte i ovo: Kebab od belog mesa
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus