Postoji puno recepata za pripremu belog mesa, a mi vam donosimo najbolji. Umesto da belo meso pohujete, grilujete ili kuvate, pripremite ga u sosu od paradajza i luka, sa pestom i mocarelom. Ovako pripremljeno belo meso je neverovatno sočno, ali i vrlo jednostavno. 

Sastojci:

  • 2 pileća filea
  • brašno
  • 30 g putera 
  • 1/2 crnog luka
  • 10 čeri paradajza
  • 3 čena belog luka
  • 200 ml bujona od povrća 
  • 200 g mocarele 
  • Za pesto: 
  • 40 g pinjola
  • šaka bosiljka
  • 30 g parmezana

Recept za sočno i mekano belo meso:

9:45
Korak 1

Napravite pesto 

U avan dodajte pinjole, pa ih tučkom ustinite. Zatim dodajte bosiljak, sve sjedinite i dodajte rendani parmezan. Sve dobro tučkom usitnite i stavite pesto sos u frižider. 

9:48
Korak 2

Pripremite meso 

Meso isecite tako da dobijete četiri tanje šnicle, pa posolite i pobiberite sa obe strane. U tiganj sipajte maslinovo ulje i puter, pa kada se puter istopi, propržite meso koje ste prethodno uvaljali u brašno. Gotovo meso izvadite iz tiganja na ubrus. 

9:48
Korak 3

Pripremite sos

U istom tiganju propržite seckan crni luk, pa kada on omekša dodajte čeri paradajz koji ste iseckali na polovine. Zatim dodajte i mleveni beli luk, pa sve lepo promešajte. Sipajte bujon i kuvajte dok ne krene da vri, pa vratite meso. 

9:48
Korak 4

Pecite meso 

Preko mesa sipajte pesto sos i stavite parče mocarele. Pecite meso u zagrejanoj rerni na 180°C oko 8 minuta. 

Pročitajte i ovo: Kebab od belog mesa

BONUS VIDEO: 

Kako se pravi puter piletina Instagram/Fooodkings

(StvarUkusa/S.B.)