Pecivo poput onog iz omiljene pekare možete spremiti i kod kuće. Rolnice sa sočnim punjenjem uvek su dobro rešenje, a nesumnjivo ćete obradovati sve ukućane. Sve što treba da uradite jeste da razvijete testo, pa napunite nadevom od jaja i luka. Zamirisaće cela kuća! Slane ili slatke rolnice sa kremom, odlična su opcija ako vam dolaze gosti ili kao jelo koje možete poneti svuda sa sobom.
- Sastojci:
- 750 g pšeničnog brašna
- 600 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 šolja putera
- 1 veza mladog luka
- 6-7 kuvanih jaja
- malo soli
- malo bibera
- malo maslinovog ulja
Priprema:
U prosejano brašno dodajte so, pa postepeno dodajte vodu i umesite testo. Premestite na radnu površinu posutu brašnom, razmesite rukama, pa ga ostavite u pokrivenoj posudi da odstoji 10 minuta. Potom pospite malo brašna, rukama malo umesite na radnoj površini, pa podelite na dva jedna dela. Oba dela umesite zasebno u valjkast oblik pa isecite na 16-18 delova. Od svakog dela rukama oblikujte loptice. Rastopljen puter sipajte u širu posudu, loptice testa stanjite rukama u oblik kruga, uvaljajte u puter i ostavite u posudi. Prekrijte je prozirnom folijom i ostavite da odstoji 1 sat. Iseckajte mladi luk i propržite na maslinovom ulju dok ne omekša. Potom ga pomešajte sa usitnjenim kuvanim jajima, dodajte so i biber po ukusu. Rukama razvucite svaku stanjenu lopticu testa u širu površinu, pa ih napunite nadevom od jaja i luka. Savijte ih kao sarmice, pa poređajte po plehu obloženom pek papirom. Pecite ih u rerni prethodno zagrejanoj na 180°C oko 30-35 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem