Tikvice su neutralnog ukusa i zato mogu da se koriste u najrazličitijim receptima. Možete da ih punite, pohujete, pravite pljeskavice, ali i čokoladne torte. Danas vam predlažemo da isprobate i recept za prolećne rolnice od tikvica. Pune se sa dve vrste sira, a toliko su ukusne da su za kratko vreme postale popularne i na društvenim mrežama. Jednostavno se pripremaju, a mogu da se služe i kao predjelo i kao obrok. 

  • Sastojci:
  • 4 tikvice 
  • maslinovo ulje 
  • 1/2 šolje rikote 
  • 1 jaje 
  • 50 g parmezana
  • 2 sveža bosiljka 
  • tvrdi sir po želji ili mocarela 
  • paradajz sos

Priprema:
Tikvice isecite po dužini na deblje kriške. Poređajte na pleh obložen pek papirom i prelijte maslinovim uljem. Posolite i pobiberite, pa pecite na 200°C oko 15 minuta. U posudi pomešajte rikota sir, jaje, parmezan i seckani bosiljak. Sve dobro sjedinite. Tikvice premažite nadevom, pa urolajte. Zatim poređajte u tepsiju koju ste premazali paradajz sosom, pa preko isto premažite paradajz sos. Pospite rendani sir i pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta. 

TikTok/themodernnonna Rolnice od tikvica

Izvor: Stvar ukusa