Tikvice su neutralnog ukusa i zato mogu da se koriste u najrazličitijim receptima. Možete da ih punite, pohujete, pravite pljeskavice, ali i čokoladne torte. Danas vam predlažemo da isprobate i recept za prolećne rolnice od tikvica. Pune se sa dve vrste sira, a toliko su ukusne da su za kratko vreme postale popularne i na društvenim mrežama. Jednostavno se pripremaju, a mogu da se služe i kao predjelo i kao obrok.
- Sastojci:
- 4 tikvice
- maslinovo ulje
- 1/2 šolje rikote
- 1 jaje
- 50 g parmezana
- 2 sveža bosiljka
- tvrdi sir po želji ili mocarela
- paradajz sos
Priprema:
Tikvice isecite po dužini na deblje kriške. Poređajte na pleh obložen pek papirom i prelijte maslinovim uljem. Posolite i pobiberite, pa pecite na 200°C oko 15 minuta. U posudi pomešajte rikota sir, jaje, parmezan i seckani bosiljak. Sve dobro sjedinite. Tikvice premažite nadevom, pa urolajte. Zatim poređajte u tepsiju koju ste premazali paradajz sosom, pa preko isto premažite paradajz sos. Pospite rendani sir i pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus