Ako volite da jedete kinesku hranu kod kuće sigurno imate sojin sos, pirinačno sirće i neke njihove začine. Umesto da pravite iste recepte, kao što je piletina sa povrćem i kikirijem, naš današnji predlog je da napravite pikantno belo meso u neobičnoj marinadi. Izuzetno je jednostavno za pripremu, a ni sastojci ne koštaju puno. 

Sastojci:

  • 700 g belog mesa
  • 2 crna luka 
  • 1 zelena paprika 
  • 3 kašike soja sosa
  • 1 kašika tamnog soja sosa
  • 1 kašika ulja od susama
  • 1 ljuta papričica 
  •  2 kašike skroba + 1 kašičica
  • 1 kašičica mlevenog đumbira
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika pirinčanog sirćeta
  • 2 kašike pilećeg bujona
  • 1 kašičica smeđeg šećera

Recept za pikantno belo meso:

14:30
Korak 1

Napravite marinadu 

U posudi pomešajte susamovo ulje, pa sipajte bujon. Zatim dodajte šećer, tamni i svetli sojin sos, pirinčano sirće, biber i skrob (kašičicu), pa promešajte. Mešajte dok ne razbijete sve grudvice. 

14:51
Korak 2

Marinirajte meso 

U posudu stavite belo meso koje ste isekli na kockice, pa posolite i dodajte skrob. Sve lepo promešajte, pa sipajte marinadu i ponovo sjedinite. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira nekih pola sata. 

14:51
Korak 3

Propržite meso

U tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte meso i pržite dok ne bude gotovo. 

14:51
Korak 4

Ispržite povrće 

Izvadite meso iz tiganja, pa sipajte još malo ulja, a onda propržite sitno seckani beli luk i đumbir. Zatim dodajte secaknu papriku i luk. Zatim dodajte i seckanu ljutu papričicu i pržite dok sve povrće ne bude spremno. Posolite, vratite meso i sve lepo promešajte. 

Pročitajte i ovo: 1 tajni sastojak za ukusnije i sočnije belo meso

BONUS VIDEO: 

Instagram/sara.haven Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom

(StvarUkusa/S.B.)