Ako volite da jedete kinesku hranu kod kuće sigurno imate sojin sos, pirinačno sirće i neke njihove začine. Umesto da pravite iste recepte, kao što je piletina sa povrćem i kikirijem, naš današnji predlog je da napravite pikantno belo meso u neobičnoj marinadi. Izuzetno je jednostavno za pripremu, a ni sastojci ne koštaju puno.
Sastojci:
- 700 g belog mesa
- 2 crna luka
- 1 zelena paprika
- 3 kašike soja sosa
- 1 kašika tamnog soja sosa
- 1 kašika ulja od susama
- 1 ljuta papričica
- 2 kašike skroba + 1 kašičica
- 1 kašičica mlevenog đumbira
- 3 čena belog luka
- 1 kašika pirinčanog sirćeta
- 2 kašike pilećeg bujona
- 1 kašičica smeđeg šećera
Recept za pikantno belo meso:
Napravite marinadu
U posudi pomešajte susamovo ulje, pa sipajte bujon. Zatim dodajte šećer, tamni i svetli sojin sos, pirinčano sirće, biber i skrob (kašičicu), pa promešajte. Mešajte dok ne razbijete sve grudvice.
Marinirajte meso
U posudu stavite belo meso koje ste isekli na kockice, pa posolite i dodajte skrob. Sve lepo promešajte, pa sipajte marinadu i ponovo sjedinite. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira nekih pola sata.
Propržite meso
U tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte meso i pržite dok ne bude gotovo.
Ispržite povrće
Izvadite meso iz tiganja, pa sipajte još malo ulja, a onda propržite sitno seckani beli luk i đumbir. Zatim dodajte secaknu papriku i luk. Zatim dodajte i seckanu ljutu papričicu i pržite dok sve povrće ne bude spremno. Posolite, vratite meso i sve lepo promešajte.
Pročitajte i ovo: 1 tajni sastojak za ukusnije i sočnije belo meso
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus