Ako volite da jedete kinesku hranu kod kuće sigurno imate sojin sos, pirinačno sirće i neke njihove začine. Umesto da pravite iste recepte, kao što je piletina sa povrćem i kikirijem, naš današnji predlog je da napravite pikantno belo meso u neobičnoj marinadi. Izuzetno je jednostavno za pripremu, a ni sastojci ne koštaju puno.
Sastojci:
- 700 g belog mesa
- 2 crna luka
- 1 zelena paprika
- 3 kašike soja sosa
- 1 kašika tamnog soja sosa
- 1 kašika ulja od susama
- 1 ljuta papričica
- 2 kašike skroba + 1 kašičica
- 1 kašičica mlevenog đumbira
- 3 čena belog luka
- 1 kašika pirinčanog sirćeta
- 2 kašike pilećeg bujona
- 1 kašičica smeđeg šećera
Recept za pikantno belo meso:
Napravite marinadu
U posudi pomešajte susamovo ulje, pa sipajte bujon. Zatim dodajte šećer, tamni i svetli sojin sos, pirinčano sirće, biber i skrob (kašičicu), pa promešajte. Mešajte dok ne razbijete sve grudvice.
Marinirajte meso
U posudu stavite belo meso koje ste isekli na kockice, pa posolite i dodajte skrob. Sve lepo promešajte, pa sipajte marinadu i ponovo sjedinite. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira nekih pola sata.
Propržite meso
U tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte meso i pržite dok ne bude gotovo.
Ispržite povrće
Izvadite meso iz tiganja, pa sipajte još malo ulja, a onda propržite sitno seckani beli luk i đumbir. Zatim dodajte secaknu papriku i luk. Zatim dodajte i seckanu ljutu papričicu i pržite dok sve povrće ne bude spremno. Posolite, vratite meso i sve lepo promešajte.
Pročitajte i ovo: 1 tajni sastojak za ukusnije i sočnije belo meso
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem