Piletinu možete da spremite na milion načina. Možete da je grilujete, pohujete, kuvate... Kako god da odlučite da je spremate biće ukusna, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept za piletinu. Brzinski se sprema, a sos od aromatičnih začina joj daje poseban šmek. Možete da služite sa pire krompirom ili nekom sezonskom salatom. 

Sastojci:

  • 2 pileća filea 
  • 2 kašike brašna 
  • 2 kašike maslinovog ulja 
  • 1 čen belog luka 
  • 1 šalotka (vrsta crnog luka)
  • 1/2 veze peršuna 
  • 1 kašičica sušenog estragona 
  • šaka vlašca 
  • 1/2 šolje belog vina 
  • 1 šolja pilećeg bujona
  • 1 kašičica dižon senfa
  • 3 kašike putera

Recept za piletinu sa aromatičnim začinima:

11:36
Korak 1

Pripremite meso 

Isecite meso tako da dobijete tri šnicle približno jednake debljine. Pokrijte ih providnom folijom, pa malo izlupajte tučkom za meso. Nemojte previše da ih istanjite. Meso posolite i pobiberite, pa pospite brašnom. 

11:36
Korak 2

Ispržite meso 

U tiganj sipajte ulje, pa kada se zagreje dodajte meso i propržite sa obe strane. Treba da dobije zlatnu boju. 

11:36
Korak 3

Napravite sos 

Izvadite meso na tanjir, pa u isti tiganj dodajte sitno seckanu šalotku, kao i rendani beli luk. Zatim sipajte belo vino, pa kuvajte dok se tečnost malo ne smanji, a onda sipajte i bujon. Kada sos krene da ključa, dodajte senf i promešajte. Posolite i pobiberite, pa dodajte seckani peršun, vlašac i estragon. Sve lepo promešajte i dodajte puter, pa kuvajte dok se ne istopi. Poslužite meso sa pire krompirom i prelijte sosom. 

Pročitajte i ovo: Zapečena pasta sa piletinom

BONUS VIDEO: 

TikTok/ quick_meal Piletina iz rerne

(StvarUkusa/S.B.)