Piletinu možete da spremite na milion načina. Možete da je grilujete, pohujete, kuvate... Kako god da odlučite da je spremate biće ukusna, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept za piletinu. Brzinski se sprema, a sos od aromatičnih začina joj daje poseban šmek. Možete da služite sa pire krompirom ili nekom sezonskom salatom.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- 2 kašike brašna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 1 šalotka (vrsta crnog luka)
- 1/2 veze peršuna
- 1 kašičica sušenog estragona
- šaka vlašca
- 1/2 šolje belog vina
- 1 šolja pilećeg bujona
- 1 kašičica dižon senfa
- 3 kašike putera
Recept za piletinu sa aromatičnim začinima:
Pripremite meso
Isecite meso tako da dobijete tri šnicle približno jednake debljine. Pokrijte ih providnom folijom, pa malo izlupajte tučkom za meso. Nemojte previše da ih istanjite. Meso posolite i pobiberite, pa pospite brašnom.
Ispržite meso
U tiganj sipajte ulje, pa kada se zagreje dodajte meso i propržite sa obe strane. Treba da dobije zlatnu boju.
Napravite sos
Izvadite meso na tanjir, pa u isti tiganj dodajte sitno seckanu šalotku, kao i rendani beli luk. Zatim sipajte belo vino, pa kuvajte dok se tečnost malo ne smanji, a onda sipajte i bujon. Kada sos krene da ključa, dodajte senf i promešajte. Posolite i pobiberite, pa dodajte seckani peršun, vlašac i estragon. Sve lepo promešajte i dodajte puter, pa kuvajte dok se ne istopi. Poslužite meso sa pire krompirom i prelijte sosom.
Pročitajte i ovo: Zapečena pasta sa piletinom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom