Zapečena pasta sa piletinom se pravi za nešto više od sat vremena, bogata je sirom različitih vrsta, dok joj meso daje punoću. Možda ćete želeti da isprobate i kremastu pastu sa indijskim orasima i artičokama. Zapečena pasta sa piletinom u sebi ima paradajz i luk, te je vrlo aromatična. Evo kako da napravite zapečenu pastu sa piletinom!

Sastojci:

  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 luk, sitno isečen
  • 2 čena belog luka, zgnječena
  • ¼ kašičice ljute papričice u prahu
  • 800 g seckanog paradajza
  • 1 kašičica šećera
  • 6 kašika kačkavalja
  • 4 pileća prsa bez kože, isečena na trake
  • 300 g testenine
  • 70 g čedara, rendanog
  • 50 g rendane mocarele
  • ½ male vezice peršuna, sitno iseckanog

Recept za zapečenu pastu sa piletinom

14:31
Korak 1

Prokuvajte paradajz i luk

Za zapečenu pastu sa piletinom zagrejte 2 kašike ulja u tiganju na srednjoj vatri i lagano pržite luk 10-12 minuta. Dodajte beli luk i ljutu papričicu u prahu i kuvajte 1 min. Dodajte paradajz i šećer i začinite po ukusu. Krčkajte nepokriveno 20 minuta ili dok se ne zgusne, a zatim pomešajte sa kačkavaljem.

14:54
Korak 2

Ispržite piletinu

Zagrejte 1 kašiku ulja u tiganju. Začinite piletinu i pržite 5-7 minuta ili dok se piletina ne skuva.

14:55
Korak 3

Zagrejte rernu

Zagrejte rernu na 220C. Testeninu skuvajte prema uputstvima na pakovanju. Ocedite i prelijte preostalim uljem. Stavite testeninu u vatrostalnu posudu srednje veličine. Umešajte piletinu i prelijte sosom. Na vrh stavite čedar, mocarelu i peršun. Pecite 20 minuta ili dok ne porumeni. Uživajte u zapečenoj pasti sa piletinom!

​Pročitajte kako se pravi kremasta pileća pasta

BONUS VIDEO

:intstagram/meg.ofitness Pikantna pasta sa piletinom

StvarUkusa/L.S.