Zapečena pasta sa piletinom se pravi za nešto više od sat vremena, bogata je sirom različitih vrsta, dok joj meso daje punoću. Možda ćete želeti da isprobate i kremastu pastu sa indijskim orasima i artičokama. Zapečena pasta sa piletinom u sebi ima paradajz i luk, te je vrlo aromatična. Evo kako da napravite zapečenu pastu sa piletinom!
Sastojci:
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 luk, sitno isečen
- 2 čena belog luka, zgnječena
- ¼ kašičice ljute papričice u prahu
- 800 g seckanog paradajza
- 1 kašičica šećera
- 6 kašika kačkavalja
- 4 pileća prsa bez kože, isečena na trake
- 300 g testenine
- 70 g čedara, rendanog
- 50 g rendane mocarele
- ½ male vezice peršuna, sitno iseckanog
Recept za zapečenu pastu sa piletinom
Prokuvajte paradajz i luk
Za zapečenu pastu sa piletinom zagrejte 2 kašike ulja u tiganju na srednjoj vatri i lagano pržite luk 10-12 minuta. Dodajte beli luk i ljutu papričicu u prahu i kuvajte 1 min. Dodajte paradajz i šećer i začinite po ukusu. Krčkajte nepokriveno 20 minuta ili dok se ne zgusne, a zatim pomešajte sa kačkavaljem.
Ispržite piletinu
Zagrejte 1 kašiku ulja u tiganju. Začinite piletinu i pržite 5-7 minuta ili dok se piletina ne skuva.
Zagrejte rernu
Zagrejte rernu na 220C. Testeninu skuvajte prema uputstvima na pakovanju. Ocedite i prelijte preostalim uljem. Stavite testeninu u vatrostalnu posudu srednje veličine. Umešajte piletinu i prelijte sosom. Na vrh stavite čedar, mocarelu i peršun. Pecite 20 minuta ili dok ne porumeni. Uživajte u zapečenoj pasti sa piletinom!
Pročitajte kako se pravi kremasta pileća pasta
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem