Poširano jaje i salata od mladog krompira sa hrskavom slaninom je jednostavan, niskokalorični recept, koji kombinuje ukusnu krompir salatu sa delikatno poširanim jajetom i slanom i hrskavom slaninom. Možda ćete želeti da probate i mini mafine sa jajima i brokolijem. A evo i kako da napravite poširano jaje i salatu od mladog krompira sa hrskavom slaninom!
Sastojci:
- 450 g mladog krompira
- 2 komada suve dimljene slanine, isečene na kratke trake
- Sirće, za poširanje jaja
- 4 srednja, veoma sveža jajeta
- 75 g potočarke
Za preliv od senfa
- 2 kašičice senfa
- 1 kašika belog vinskog sirćeta
- 3 kašike maslinovog ulja
Recept za poširano jaje i salata od mladog krompira sa hrskavom slaninom
Skuvajte krompir
Za poširano jaje i salatu od mladog krompira sa hrskavom slaninom prvo krompir kuvajte u posudi sa slanom vodom 12-15 minuta, dok ne omekša. Ocedite i malo ohladite. U međuvremenu, zagrejte veliki tiganj i dodajte trake slanine i pržite na suvom 2-3 minuta, dok ne postanu hrskave i zlatne boje. Ocediti na papirnom ubrusu i držite na toplom.
Poširajte jaje
U šerpu stavite malo vode da provri i dodajte malo sirćeta. Promešajte vodu i razbijte jaje. Poširajte 3 minuta, a zatim izvadite, ocedite i držite na toplom. Ponovite sa preostalim jajima.Napravite preliv. Umutiti senf i sirće, polako umutite maslinovo ulje, pa začinite.
Servirajte
Krompir isecite na četvrtine. Stavite u činiju i umešajte 2 kašike preliva. Krompir i potočarku poređajte na 4 tanjira i prelijte jajetom. Prelijte sa još malo preliva od senfa i pospite slaninom za serviranje. Uživajte u poširanom jajetu i salati od mladog krompira sa hrskavom slaninom.
Pročitajte kako se prave jaja sa slaninom i ovsenim pahuljicama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus