Super brza meksička čorba pravi se sa pilećim mesom i kukuruzom. Možda ćete želeti da isprobate i čorbu od tikvica i krompira. Meksička čorba se priprema za samo 25 minuta, te ako želite da pojedete nešto toplo, zdravo i "na kašiku", ovo je odličan izbor. Evo kako da napravite super brzu meksičku čorbu!
Sastojci:
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 450 pilećih bataka bez kostiju bez kože, isečenih na komade
- 1 kašika tako začina
- 125 g smrznutog kukuruza
- 125 g salsa umaka
- 1 l pilećeg bujona
Recept za super brzu meksičku čorbu
Kuvajte piletinu
Za super brzu meksičku čorbu u velikoj šerpi zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu, kuvajte i mešajte 6-8 minuta ili dok ne bude više ružičasta.
Dodajte tako začin
Umešajte tako začin. Dobro promešajte pre nego što dodate ostale sastojke.
Dodajte preostale sastojke
Dodajte preostale sastojke poput pilećeg bujona i kukuruza i pustite da proključa. Smanjite temperaturu i dinstajte, nepokriveno, 5 minuta da se ukusi spoje. Servirajte i uživajte u super brzoj meksičkoj čorbi!
Pročitajte kako se pravi čorba od fete i paradajza - najjednostavniji topli obrok
BONUS VIDEO
StvarUkuksa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem