Super brza meksička čorba pravi se sa pilećim mesom i kukuruzom. Možda ćete želeti da isprobate i čorbu od tikvica i krompira. Meksička čorba se priprema za samo 25 minuta, te ako želite da pojedete nešto toplo, zdravo i "na kašiku", ovo je odličan izbor. Evo kako da napravite super brzu meksičku čorbu!

Sastojci:

  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 450 pilećih bataka bez kostiju bez kože, isečenih na komade
  • 1 kašika tako začina
  • 125 g smrznutog kukuruza
  • 125 g salsa umaka
  • 1 l pilećeg bujona

Recept za super brzu meksičku čorbu

14:29
Korak 1

Kuvajte piletinu

Za super brzu meksičku čorbu u velikoj šerpi zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu, kuvajte i mešajte 6-8 minuta ili dok ne bude više ružičasta.

14:32
Korak 2

Dodajte tako začin

Umešajte tako začin. Dobro promešajte pre nego što dodate ostale sastojke.

14:32
Korak 3

Dodajte preostale sastojke

Dodajte preostale sastojke poput pilećeg bujona i kukuruza i pustite da proključa. Smanjite temperaturu i dinstajte, nepokriveno, 5 minuta da se ukusi spoje. Servirajte i uživajte u super brzoj meksičkoj čorbi!

Pročitajte kako se pravi čorba od fete i paradajza - najjednostavniji topli obrok

BONUS VIDEO

Kako se pravi čorba od vrganja? Kurir televizija

StvarUkuksa/L.S.