Čorbaod fete i paradajza ima nekoliko jednostavnih sastojaka koji su sveži i ukusni. Kada na kraju dodate fetu da se malo omekša i delimično otopi, to je ubedljivo najbolji deo ovog jela. Možda ćete želeti da isprobate i čorbu od crvenog sočiva. Takođe možete da dodate malo iseckane kuvane piletine ili leblebije. Evo kako da napravite čorbu od fete i paradajza!
Sastojci:
- 500 ml vode
- 500 ml bujona od povrća
- 2 srednja paradajza, narezana na četvrtine
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- 94 g testenine
- 200 g feta sira, seckanog ili izmrvljenog
Recept za čorbu od fete i paradajza
Prokuvajte paradajz i bujon
U veliki lonac dodajte vodu, bujon od povrća, paradajz nasečen na četvrtine, ulje, so i biber po ukusu. Dovedite do ključanja i kuvajte 5 minuta na srednjoj, laganoj vatri.
Dodajte testeninu
Zatim dodajte testeninu, promešajte i pokrijte šerpu. Kuvajte 20 do 25 minuta ili dok testenina ne postane al dente. Povremeno mešajte. Isključite vatru, uklonite lonac sa ringle i ubacite izmrvljenu fetu. Uživajte u čorbi od fete i paradajza.
Pročitajte kako se pravi najbolja krompir čorba
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem