Čorbaod fete i paradajza ima nekoliko jednostavnih sastojaka koji su sveži i ukusni. Kada na kraju dodate fetu da se malo omekša i delimično otopi, to je ubedljivo najbolji deo ovog jela. Možda ćete želeti da isprobate i čorbu od crvenog sočiva. Takođe možete da dodate malo iseckane kuvane piletine ili leblebije. Evo kako da napravite čorbu od fete i paradajza!

Sastojci:

  • 500 ml vode
  • 500 ml bujona od povrća
  • 2 srednja paradajza, narezana na četvrtine
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu
  • 94 g testenine
  • 200 g feta sira, seckanog ili izmrvljenog

Recept za čorbu od fete i paradajza

16:54
Korak 1

Pripremite sastojke

Izdvojte paradajz, isecite ga, pripremite testeninu i feta sir.

16:57
Korak 2

Prokuvajte paradajz i bujon

U veliki lonac dodajte vodu, bujon od povrća, paradajz nasečen na četvrtine, ulje, so i biber po ukusu. Dovedite do ključanja i kuvajte 5 minuta na srednjoj, laganoj vatri.

16:58
Korak 3

Dodajte testeninu

Zatim dodajte testeninu, promešajte i pokrijte šerpu. Kuvajte 20 do 25 minuta ili dok testenina ne postane al dente. Povremeno mešajte. Isključite vatru, uklonite lonac sa ringle i ubacite izmrvljenu fetu. Uživajte u čorbi od fete i paradajza.

Pročitajte kako se pravi najbolja krompir čorba

BONUS VIDEO

Kurir televizija Rašina kuhinja: Kako se sprema kafanska čorba?

StvarUkusa/L.S.