Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA NAPRAVITE BUJON: Samo par sastojaka, i imaćete najbolji dodatak jelima koji može i da se zamrzne

Autor Aleksandra Ljubičić

Saznajte kako da napravite bujon.

 bujon1849971106.jpg Izvor: Shutterstock

Bujon je osnova ili dodatak jelima za razne vrste supa, čorbi, potaža, rižota, pasti... Zato kada god da kuvate bujon uvek skuvajte više nego što vam zaista treba, a ostatak zamrznite. Tako ćete uvek imati spremno za razne specijalitete. Postoji više vrsta ove dragocene tečnosti, ali najčešće korišćeni su pileći i bujon od povrća.

Pileći bujon: Iseckati praziluk, celer i šargarepu. Celo pile staviti u šerpu, dodati povrće, zapečeni luk i biber u zrnu. Preliti hladnom vodom, prokuvati i onda 2 sata kuvati na najslabijoj temperaturi. Skidati penu koja nastaje kuvanjem. Izvaditi meso i procediti bujon. Posoliti i kad se prohladi, skinuti masnoću s površine.

Bujon od povrća: Razno korenasto povrće (šargarepa, celer, peršun, paškant), crni luk , praziluk, lovor i biber u zrnu skuvati i procediti.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti