Saznajte kako da napravite bujon.

Bujon je osnova ili dodatak jelima za razne vrste supa, čorbi, potaža, rižota, pasti... Zato kada god da kuvate bujon uvek skuvajte više nego što vam zaista treba, a ostatak zamrznite. Tako ćete uvek imati spremno za razne specijalitete. Postoji više vrsta ove dragocene tečnosti, ali najčešće korišćeni su pileći i bujon od povrća.
Pileći bujon: Iseckati praziluk, celer i šargarepu. Celo pile staviti u šerpu, dodati povrće, zapečeni luk i biber u zrnu. Preliti hladnom vodom, prokuvati i onda 2 sata kuvati na najslabijoj temperaturi. Skidati penu koja nastaje kuvanjem. Izvaditi meso i procediti bujon. Posoliti i kad se prohladi, skinuti masnoću s površine.
Bujon od povrća: Razno korenasto povrće (šargarepa, celer, peršun, paškant), crni luk , praziluk, lovor i biber u zrnu skuvati i procediti.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.