Sastojci:

  • 1,8 kg svinjskih rebara
  • 1 jabuka (ispasirana)
  • Sok od ½ limuna
  • 150 g kečapa
  • 6 kašika soja sosa
  • 1 kašičica suvog belog luka
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 ravna kašičica cimeta
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • So (po ukusu, u zavisnosti od soja sosa)
  • 2 kašike smeđeg šećera (ili meda/običnog šećera)

Priprema:

Ako želite sočna, aromatična i savršeno začinjena svinjska rebra, ova marinada je pravi izbor. Slatko-kiseli balans jabuke, kečapa i začina daje mesu bogat ukus i savršenu teksturu.

Savet:

Za još bogatiji ukus, rebra možete prvo marinirati, a zatim ih kratko zapeći na roštilju ili pod grillom u rerni.

Jabuku ispasirati u blenderu pa pomešati sa limunovim sokom da ne potamni. Dodati kečap, soja sos, beli luk, papriku, cimet, biber, so i šećer (ili med). Dobro izmešati. Svinjska rebra premazati marinadom sa svih strana i ostaviti da odstoje najmanje 2 sata, a idealno preko noći u frižideru.

Peći u rerni na 180°C oko 1,5 do 2 sata, povremeno premazujući preostalom marinadom. Poslužiti topla uz prilog po želji.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
sočna piletina u marinadi Izvor: sočna piletina u marinadi