Sastojci:
- 1,8 kg svinjskih rebara
- 1 jabuka (ispasirana)
- Sok od ½ limuna
- 150 g kečapa
- 6 kašika soja sosa
- 1 kašičica suvog belog luka
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 ravna kašičica cimeta
- 1 kašičica mlevenog bibera
- So (po ukusu, u zavisnosti od soja sosa)
- 2 kašike smeđeg šećera (ili meda/običnog šećera)
Priprema:
Ako želite sočna, aromatična i savršeno začinjena svinjska rebra, ova marinada je pravi izbor. Slatko-kiseli balans jabuke, kečapa i začina daje mesu bogat ukus i savršenu teksturu.
Jabuku ispasirati u blenderu pa pomešati sa limunovim sokom da ne potamni. Dodati kečap, soja sos, beli luk, papriku, cimet, biber, so i šećer (ili med). Dobro izmešati. Svinjska rebra premazati marinadom sa svih strana i ostaviti da odstoje najmanje 2 sata, a idealno preko noći u frižideru.
Peći u rerni na 180°C oko 1,5 do 2 sata, povremeno premazujući preostalom marinadom. Poslužiti topla uz prilog po želji.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.