Sastojci:
- 800 g svinjskih rebara
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 1 kašika paradajz paste
- 1 glavica svežeg kupusa
- 1 lovorov list
- So i biber po ukusu
- Malo ulja za prženje
Priprema:
Dinstani kupus sa svinjskim rebrima je klasično jelo koje nas vraća na mirise domaće kuhinje. Sočna svinjska rebra, aromatično povrće i mekan kupus spojeni u jednom jelu stvaraju bogat i ukusan obrok. Ovo tradicionalno jelo savršeno je za porodične ručkove, a najbolje je kada se lagano krčka kako bi se svi ukusi sjedinili.
Svinjska rebra isecite na manje komade. U dubljem tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite rebra dok ne porumene sa svih strana.
Dodajte sitno iseckan crni luk i šargarepu na kolutove, pa dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte beli luk i paradajz pastu, pa sve zajedno pržite još 1-2 minuta. Kupus sitno iseckajte, pa ga dodajte u šerpu. Začinite solju, biberom i lovorovim listom. Dobro promešajte i poklopite. Smanjite vatru i kuvajte na laganoj vatri 45-60 minuta uz povremeno mešanje dok kupus potpuno ne omekša, a svi ukusi se sjedine. Poslužite toplo uz parče domaćeg hleba ili pire krompir.
Bonus video
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
Ćufte od patlidžana i sira
Lagana salata sa brokolijem i feta sirom
Posna čorba od šargarepe i crvenog sočiva