Sastojci:

  • 800 g svinjskih rebara
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2  šargarepe
  • 1 kašika paradajz paste
  • 1 glavica svežeg kupusa
  • 1 lovorov list
  • So i biber po ukusu
  • Malo ulja za prženje

Priprema:

Dinstani kupus sa svinjskim rebrima je klasično jelo koje nas vraća na mirise domaće kuhinje. Sočna svinjska rebra, aromatično povrće i mekan kupus spojeni u jednom jelu stvaraju bogat i ukusan obrok. Ovo tradicionalno jelo savršeno je za porodične ručkove, a najbolje je kada se lagano krčka kako bi se svi ukusi sjedinili.

Saveti:

Ako volite pikantniji ukus, dodajte kašičicu slatke mlevene paprike ili malo ljute paprike.
Kupus je još ukusniji kada odstoji nekoliko sati ili preko noći.
Po želji, možete dodati i malo dimljene slanine za dodatnu aromu.

Svinjska rebra isecite na manje komade. U dubljem tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite rebra dok ne porumene sa svih strana.

Dodajte sitno iseckan crni luk i šargarepu na kolutove, pa dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte beli luk i paradajz pastu, pa sve zajedno pržite još 1-2 minuta. Kupus sitno iseckajte, pa ga dodajte u šerpu. Začinite solju, biberom i lovorovim listom. Dobro promešajte i poklopite. Smanjite vatru i kuvajte na laganoj vatri 45-60 minuta uz povremeno mešanje dok kupus potpuno ne omekša, a svi ukusi se sjedine. Poslužite toplo uz parče domaćeg hleba ili pire krompir.

Bonus video

Recept za sarme Izvor: Recept za sarme