Sastojci:
- 1 kg svinjskih rebaraca
Za marinadu:
- 100 g pirea od jabuka
- 100 g kečapa
- 1 kašičica braon šećera
- pola limuna
- 3 kašike soja sosa
- pola kašičice slatke mlevene paprike
- pola kašičice belog luka u prahu
- biber
Kako se prave svinjska rebarca:
Ljubitelji mesa neće odoleti ovako pripremljenim svinjskim rebrima.
Rebarca stavite u posudu i posolite. U drugoj posudi pomešajte kečap, pire od jabuka, šećer, limunov sok, soja sos, slatku papriku, beli luk u prahu i biber. Dobro promešajte i sipajte preko mesa. Rukama pomešajte marinadu i meso, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da upije sat vremena. Stavite meso u pleh i pecite na 220°C oko 50 minuta sa alu folijom, pa skinite foliju i pecite još 15 minuta.
Bonus video
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Recept za domaći liker od jaja, kao iz filmova
Novogodišnji kolač sa žele bombonama
Novogodišnji rolat sa mlevenim mesom
Najjednostavniji način da umesite testo