Sastojci:

  • 1 kg svinjskih rebaraca

Za marinadu:

  • 100 g pirea od jabuka
  • 100 g kečapa
  • 1 kašičica braon šećera
  • pola limuna
  • 3 kašike soja sosa
  • pola kašičice slatke mlevene paprike
  • pola kašičice belog luka u prahu
  • biber

Kako se prave svinjska rebarca:

Ljubitelji mesa neće odoleti ovako pripremljenim svinjskim rebrima.

Rebarca stavite u posudu i posolite. U drugoj posudi pomešajte kečap, pire od jabuka, šećer, limunov sok, soja sos, slatku papriku, beli luk u prahu i biber. Dobro promešajte i sipajte preko mesa. Rukama pomešajte marinadu i meso, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da upije sat vremena. Stavite meso u pleh i pecite na 220°C oko 50 minuta sa alu folijom, pa skinite foliju i pecite još 15 minuta.

Bonus video

tiktok/skinnytaste Brzo odmrzavanje mesa