Savršeno prženu ribu možete da napravite pomoću vrlo jednostavnog trika za koji treba da napravite specijalnu mešavinu ulja. Treba da pomešate 80 odsto ulja koje ima visoku tačku dimljenja i 20 odsto ulja sa visokim sadržajem masti.
Ulje sa visokom tačkom dimljenja omogućava da se riba brzo isprži na jakoj vatri, a da ne zagori, dok ulje sa visokim sadržajem masti omogućava da se ravnomerno isprži i da dobije hrskavu koricu i bogat ukus. Ako se odlučite na to da pržite ribu saznajte najbolji trik da pržena riba ne upije ulje.
Pravljenje mešavine je jednostavno. Napunite veliku bocu za ulje sa 80 odsto uljem sa visokom tačkom dimljenja, poput ulja repice, a zatim ga do kraja napunite uljem sa visokim sadržajem masti, kao što su maslinovo, palmino ili kokosovo ulje. Pošto je nivo viskoziteta ulja isti u svim delovima, mešavina se nikada ne odvaja. Bićete oduševljeni.
Pročitajte i jednostavan trik da uklonite neprijatne mirise od kuvanja
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem