Nakon prženja i pečenja, neretko ostaje iskorišćeno ulje i masnoća koje nećete koristite ponovo, a problem nastaje kada treba da ih se rešite. U pojedinim zemljama čak postoje kampanje javnog zdravlja, koje upozoravaju da masnoća ne treba da se baca u odvode, jer je u pitanju nebiorazgradivi otpad. Možda će vas zanimati i kako da se najlakše otarasite đubreta dok pripremate hranu.
Jednostavan način za odlaganje masti bez nereda je zamrzavanje ulja i otklanjanje istog kada postane čvrsto. Nakon što se ulje ohladi, sipajte ga u plastičnu, korišćenju posudu, poput one od sladoleda, stavite poklopac i stavite u zamrzivač. Pročitajte i kako da zaboravite na gomile leda u zamrzivaču.
Ostavite ulje u zamrzivaču dok ne budete bacali đubre, kako ne bi počelo da se topi. Tako nema neprijatnih prosipanja masnoće i kesa za smeće koje kaplju. Dodatno vam može pomoći da plastičnu kutiju čvrsto umotate u najlonsku foliju.
Pročitajte i koji su trikovi kako da se oslobodite mirisa kupusa tokom dinstanja
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus