Ukoliko pravite ribu na roštilju, sigurno znate da ponekad može da se desi da se zalepi za žicu. Uz jedan jednostavan trik rešićete ovaj problem. Pored toga, možda će vas zanimati i jednostavan trik da vam pohovane šnicle budu sočne.
Kada je grilovanje ribe u pitanju, prvo povedite računa da riba bude suva, možete da je prosušite papirnim ubrusom. Nakon toga uzmite krupnu morsku so i dobro posolite ribu sa svih strana i iznutra.
Povedite računa da rešetka roštilja bude zagrejana, a potom je premažite uljem i ono što je najvažnije posolite rešetku za roštilj. Na tako pripremljenu rešetku stavite ribu. Pecite ribu 8 minuta s jedne i 8 minuta sa druge strane. Riba se neće lepiti za rešetku roštilja.
Pročitajte i ovaj jednostavan trik za najhrskaviju pileću kožicu
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus