Ukoliko pravite ribu na roštilju, sigurno znate da ponekad može da se desi da se zalepi za žicu. Uz jedan jednostavan trik rešićete ovaj problem. Pored toga, možda će vas zanimati i jednostavan trik da vam pohovane šnicle budu sočne.
Kada je grilovanje ribe u pitanju, prvo povedite računa da riba bude suva, možete da je prosušite papirnim ubrusom. Nakon toga uzmite krupnu morsku so i dobro posolite ribu sa svih strana i iznutra.
Povedite računa da rešetka roštilja bude zagrejana, a potom je premažite uljem i ono što je najvažnije posolite rešetku za roštilj. Na tako pripremljenu rešetku stavite ribu. Pecite ribu 8 minuta s jedne i 8 minuta sa druge strane. Riba se neće lepiti za rešetku roštilja.
Pročitajte i ovaj jednostavan trik za najhrskaviju pileću kožicu
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem