Istinski gurmani će vam reći da je pržena hrana, iako nezdrava, najukusnija. Prženje na ulju čini hranu masnom, ali retko ko može da joj odoli. Ako i vi spadate u one koje vole prženu hranu, morate da znate tri osnovna pravila kako bi ona ispala što ukusnija. Prženje u principu jeste jednostavno, ali ovi trikovi će vam pomoći da povrće i meso baš svaki put ispadnu savšreno.
Izaberite pravo ulje
Bolje je ne koristiti nerafinisana ulja, jer ona nisu pogodna za prženje. Najbolje opcije su suncokretovo, maslinovo i kokosovo. Izaberite pravo ulje i ispržite najbolje meso ili povrće.
Dovoljno mesta u tiganju
Ako želite da ispržite nešto kako treba, onda ne smete da gurate hranu u tiganju. Između mesa ili povrća treba da bude mesta, pa ako vam je tiganj mali, pržite u serijama.
Temperatura
Da bi pržena hrana bila ukusna potrebno je da dobro zagrejte tiganj. Prvo što treba da uradite jeste da tiganj zagrejte dok je suv, pa da sipate ulje. Sačekajte malo i stavite meso ili povrće da se prže.
Pročitajte i ovo: Kako da ulje ne prska tokom prženja
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem