Sastojci:
- 1 kg pileće džigerice
- 40 g skroba (+ 40 g za završno zgušnjavanje)
- 1 litar hladne vode (za ispiranje)
- 100 g putera
- 100 ml suncokretovog ulja
- 2 glavice crnog luka
- 5 čenova belog luka
- 1 kašika dižon senfa
- So, biber, paprika po ukusu
- 60 ml vode (za mešavinu sa skrobom)
- 1 veza zelenog luka
- Svež peršun
Priprema:
Pileća džigerica može biti nežna i sočna ako se pravilno pripremi. Ključni koraci uključuju kratko mariniranje u skrobu, pažljivo prženje i sporo dinstanje sa začinima. Ovaj recept donosi bogat, kremast ukus uz dodatak luka, belog luka i dižon senfa.
Priprema džigerice: Iseckati pileću džigericu na manje komade i staviti u činiju. Posuti sa 40 g skroba, promešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Isprati džigericu u litru hladne vode kako bi se uklonio višak krvi i neželjeni mirisi.
U tiganju rastopiti puter i dodati suncokretovo ulje. Pržiti džigericu na srednje jakoj vatri oko 30 minuta, povremeno mešajući. Izvaditi iz tiganja, pa u njemu iseckati 2 glavice crnog luka i pržiti 3-4 minuta dok ne omekša. Dodati sitno seckan beli luk i pržiti još 2-3 minuta. Vratiti džigericu u tiganj, dodati so, biber, papriku i dižon senf. Poklopiti i kuvati na laganoj vatri 30 minuta. Iseckati zeleni luk i svež peršun, dodati u jelo.
Pomešati 60 ml vode sa 40 g skroba i dodati u džigericu. Kuvati još 3-4 minuta dok se sos ne zgusne. Poslužiti uz pirinač i salatu.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.