Sastojci:

  • 1 kg pileće džigerice
  • 40 g skroba (+ 40 g za završno zgušnjavanje)
  • 1 litar hladne vode (za ispiranje)
  • 100 g putera
  • 100 ml suncokretovog ulja
  • 2 glavice crnog luka
  • 5 čenova belog luka
  • 1 kašika dižon senfa
  • So, biber, paprika po ukusu
  • 60 ml vode (za mešavinu sa skrobom)
  • 1 veza zelenog luka
  • Svež peršun 

Priprema:

Pileća džigerica može biti nežna i sočna ako se pravilno pripremi. Ključni koraci uključuju kratko mariniranje u skrobu, pažljivo prženje i sporo dinstanje sa začinima. Ovaj recept donosi bogat, kremast ukus uz dodatak luka, belog luka i dižon senfa.

Saveti za meku i sočnu džigericu:

Ne prekuvavajte džigericu – dugotrajno i prejako prženje može je učiniti suvom i žilavom.
Kombinacija putera i ulja daje bogat ukus i sprečava da se džigerica zalepi za tiganj.
Dižon senf i skrob u sosu omekšavaju džigericu i čine je kremastom.

Priprema džigerice: Iseckati pileću džigericu na manje komade i staviti u činiju. Posuti sa 40 g skroba, promešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Isprati džigericu u litru hladne vode kako bi se uklonio višak krvi i neželjeni mirisi.

U tiganju rastopiti puter i dodati suncokretovo ulje. Pržiti džigericu na srednje jakoj vatri oko 30 minuta, povremeno mešajući. Izvaditi iz tiganja, pa u njemu iseckati 2 glavice crnog luka i pržiti 3-4 minuta dok ne omekša. Dodati sitno seckan beli luk i pržiti još 2-3 minuta. Vratiti džigericu u tiganj, dodati so, biber, papriku i dižon senf. Poklopiti i kuvati na laganoj vatri 30 minuta. Iseckati zeleni luk i svež peršun, dodati u jelo.

Pomešati 60 ml vode sa 40 g skroba i dodati u džigericu. Kuvati još 3-4 minuta dok se sos ne zgusne. Poslužiti uz pirinač i salatu.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
SAVETI ZA SOČNO MESO NA ROŠTILJU Izvor: SAVETI ZA SOČNO MESO NA ROŠTILJU